Heren-2 op dreef

Heren2 300Het is 17 april 2016. Heren-Twee gaat voor de tweede competitie dag naar Bakel, de Stippelberg. Voor veel golfers een lastige zeg maar gerust een irritante baan maar wij vonden hem om competitie op te spelen erg leuk en de baan lag er ook goed bij.

De ontvangst was hartelijk en er stonden erg mooie stukken gebak voor ons klaar. Met wat koffie of thee hadden we een gezellig ontvangst momentje voordat we met inslaan zouden beginnen.

Onze tegenstander deze week was Welschap. Nog weinig bekend van deze mannen. Omdat ze de vorige week onze gastheer waren en we ze dus nog niet hadden zien spelen was het afwachten hoe het niveau van onze tegenstander was.

Gendersteyn en de Tongelreep spelen vandaag tegen elkaar en starten vóór ons. We beginnen weer met de dubbels. Hoewel de tegenstand steviger was als gedacht verliezen we geen van de partijen en halen we, waar er hier maximaal 6 te halen zijn de eerste 5 punten binnen.

RinusAls we binnen zijn horen we de verrassende uitslag, 5-1 in het voordeel van Gendersteyn. We dachten dat Tongelreep, het team waar we een week eerder tegen gelijk speelden “het team to beat” zou zijn. Tijd voor een een keurig verzorgde lunch. We ondervinden ook dat de messen waar we de broodjes mee snijden erg scherp zijn en er wordt om een pleister gevraagd. Hoewel onze reservespeler als toeschouwer aanwezig is heeft die gelukkig niet hoeven invallen. Stippelberg ervaren we als een erg sportief team dus ook aan opzet of chantage wordt niet gedacht.

In de middag beginnen we aan de singles. De hele ochtend hebben we van heerlijk golfweer mogen genieten. Direct na de middag heeft ook het spreekwoord “April doet wat het wil” zich bewezen. We werden getrakteerd op één zeer hevige, gelukkig korte regenbui waarna het snel opklaarde en we geen druppeltje regen meer hebben gezien (behalve dan later op de dag maar die kwamen uit de tapkraan).

De singles werken zich door de baan. Het gaat up en down. De meeste partijen kunnen nog alle kanten op. De tegenstander geeft zich niet zomaar gewonnen het is echt knokken. De eindstand van de singles is uiteindelijk in ons voordeel en mogen we bij de eerste 5 nog eens 10 bijschrijven en wordt het uiteindelijk 15 – 3 voor ons. Tevreden praten we na. Na een overwinning smaken de pilsjes altijd goed, minder zuur zullen we maar zeggen. Ook krijgen we te horen dat Tongelreep de stand nog gelijk heeft kunnen krijgen tegen Gendersteyn.

We zullen scherp moeten blijven en kijken uit naar de resterende wedstrijden. We gaan nog naar Tongelreep en Gendersteyn. komende Zondag mogen we onze tegenstanders als gast ontvangen. We zullen dus nog even geduld moeten hebben.

Met een vriendelijke golfgroet,

 

Leon Verkoelen