Heren-2 ontvangt tegenstanders op Het Woold

Afgelopen zondag 24 april waren we gastheer op Het Woold. Gastheer zijn betekent dat je tegenstanders uit je competitie poule op onze baan komen spelen. En dat je die dag zelf dus niet speelt. Zo komt elk team een keer aan de beurt. Vandaag ontvangen we dus Gendersteyn, Welschap, Stippelberg en de Tongelreep. Om 8.30 uur zijn we allemaal aanwezig en melden zich al snel de eerste spelers.

Nadat die van een heerlijk stukje appeltaart en koffie hebben genoten gaan de teams inslaan en al snel daarna, stipt om 10.00 uur worden de eerste dubbel partijen vanaf hole 10 door onze teamcaptain gebriefd en starten met hun 9 holes greensome. Een uurtje later vertrekken de laatste flights. Om de snelheid er een beetje in te houden hebben we ons als “spotters” opgesteld op strategische punten.

Het weer is helaas niet best. Iets wat je natuurlijk niet in de hand hebt maar het was gewoon koud. Een gure wind met af en toe zelfs een hagelbui.

Als de eerste spelers zich weer melden in het clubhuis staat een zeer goed verzorgde lunch op ze te wachten waarna ze aan hun single partijen beginnen. Voor ‘s middags hadden we beter weer besteld, maar helaas. Het bleef koud. Tijdens de single partijen hadden we tijd om onze tegenstanders te bestuderen.

Als de spelers hun wedstrijden erop hebben zitten komen de spelers terug in het clubhuis. Tijdens een borreltje en goed smakkende borrelhapjes worden de wedstrijden nog eens besproken en is nagenoeg iedereen het erover eens dat onze baan er zo kort na de winter er al heel mooi bij ligt.

Na een paar borreltje gaat iedereen zich opfrissen en genieten we van een heerlijk diner. Tijdens het diner volgen de gebruikelijke speeches en krijgen we complimenten over de gastvrijheid en goed verzorgde dag. De complimenten zijn in ontvangst genomen maar zijn er natuurlijk ook voor iedereen die aan het slagen van deze dag een bijdrage heeft geleverd.

Voor ons zit de dag er ook op. Gastheer zijn is leuk maar zelf golfen is natuurlijk veel leuker. Volgende week gaan we naar Tongelreep in Eindhoven en wacht Gendersteyn op ons. Gaat spannend worden en we hebben er zin in.

Met een vriendelijke golfgroet en tot volgende week,

Namens Heren-2,
Leon Verkoelen