Heren 2: goed uit de startblokken!

regenOktober 2014: de indeling voor de competitie teams is bekend. Vanaf dat moment voorbereiden op de start van de competitie. Samen trainen, oefenwedstrijden spelen, banen voorspelen. Heerlijk, competitiegolf in het zonnetje, polo aan, kraagje omhoog om te zorgen dat je nek niet verbrand.

Dus….29 maart 2015! Geen zon, geen polo maar een dik regenpak en veel, heel veel regen! Niet zoals we het gehoopt hadden.

Maar goed, ondanks dit hebben we er allemaal zin in. Het kampioenschap van vorig jaar legt stiekem, ongevraagd, toch een druk op ons. Een druk die we ons zelf opleggen.

 

Helmond, golfclub Overbrug. Tegenstander De Schoot. Na een ontspannen ontvangst met koffie en appeltaart warm slaan op de drivingrange.
En dan start om half elf het seizoen 2015.
Jan en Frank zijn het eerste koppel. Gevolgd door René en Rinus en Toon en Geert zijn het laatste koppel.
Overbrug, een mooie en natte baan. Tijdelijk water, plaatsen van de bal etc. Bijna geen enkele bal is gespeeld vanaf de oorspronkelijke positie.
De dubbels gaan eigenlijk gelijk op. Na de ochtend blijkt dat de eerste dubbel nipt verloren is door Jan en Frank. Wedstrijd twee en drie worden gehalveerd.
Conclusie: 4-2 achterstand.

Nadat we gehoord hebben welke handicaps onze tegenstanders hebben, zakt de moed ons toch in de schoenen. Maar goed, wij hebben niets te verliezen.
De regen en de wind trekt aan. En onze resultaten ook. Hoe meer regen en wind, hoe beter we worden.
Zes singles: vijf keer winst en één keer gehalveerd.

Conclusie, een klinkende 13-5 overwinning. De kop is er af. Zou het dan weer gaan gebeuren? Niet op de feiten vooruit lopen. Volgende wedstrijd op 12 april bij De Schoot. Alles week per week gaan bekijken en wie weet…voor ons gaat het weer ergens om.

Met sportieve golfgroet,

Frank Stals