Heren 2: Gastheer op Het Woold

Het is zondag 13 april. Het is zover we krijgen onze tegenstanders op bezoek. Iedereen een beetje zenuwachtig. Onze captain Jan Karel heeft alles tot in de puntjes voorbereid. Om 9.00 uur zijn we compleet en ontvangen we de teams. Om beurten druppelen ze binnen. De dames en heren van de bediening hebben de koffie met wat lekkers klaar staan voor onze gasten.

Ze krijgen instructies en gaan enkele balletjes inslaan op de driving range. Om 11.30 uur starten de eerste flights.

Voor de heren hebben we op hole 1 en 2 “spotters”geregeld. Dat blijkt geen overbodige luxe. Slechts enkelen weten de fairway te vinden. Na een goed verzorgde lunch gaan we verder met de singles die starten op hole 10.
De 12 heren flights worden door Harrie op tijd de baan in gestuurd voor een spannende strijd.

Regelmatig kregen we de opmerking dat we geen eenvoudige baan hebben en course management hier heel belangrijk is. Het weer heeft enorm geholpen een beetje wind geeft extra uitdaging aan de baan en zorgt regelmatig voor wat verrassingen. Een vervelende verrassing was de blessure van een van de deelnemers. Een knie die op slot zat. Door onze huis fysiotherapeut kon het euvel niet worden verholpen dus werd er een ambulance geregeld. Deze bestond uit Rene Bakens met zijn Volvo. In Geldrop is het probleem verholpen.
Amputatie bleek gelukkig niet nodig.

Uiteindelijk kwamen langzaam alle teams binnen en worden de uitslagen genoteerd. Onze captain verzamelt alle scores en zorgt voor de totalen. Als iedereen binnen is worden heerlijke borrelhapjes gepresenteerd. Na het borrelen frist iedereen zich even op en maakt zich klaar voor het diner. Keuze uit een prachtig visje of een mooi stukje vlees viel in goede aarde.

Tijdens het diner is elke hole ter sprake geweest en is er op een gezellige manier over de wedstrijd gesproken. Er is ongevraagd door opmerkelijk veel gasten zeer positief over onze club, de faciliteiten en de gastvrijheid gesproken. Met name onze bediening kreeg erg veel complimenten.

Als lid van Heren-2 wil ik iedereen bedanken voor alles wat ze voor ons gedaan hebben en de mogelijkheid die zij ons hebben gegeven om een zeer goede gastheer te zijn.
Nogmaals bedankt dames en heren van het Woold en ik weet zeker dat ik voor ons complete team spreek.

Fijne golfgroeten,
Leon Verkoelen