Heren-2, drie jaar op rij kampioen?

Het is zondag 1 mei en we gaan naar Tongelreep voor onze competitieronde tegen Gendersteyn. Op papier de tegenstander om te verslaan.

Uiteindelijk moet je van alle teams winnen om kampioen te worden maar toch, Gendersteyn daar moeten we zeker van winnen willen we weer kans maken. Gendersteyn is op dit moment koploper in onze poule.

In de ochtend uiteraard eerst de dubbels. Van de drie partijen winnen we er 2 en is de tussenstand 4 – 2 voor het Woold. Deze stand zegt nog niets en kan in de middag nog alle kanten op. Natuurlijk is het leuk om na de lunch met een voorsprong te beginnen maar geen garantie dat de singles ook gewonnen worden.

Het weer is fantastisch om te golfen. De wind af en toe verraderlijk. Omdat je tussen bomen loopt heb je vaak niet in de gaten dat er toch een stevig windje waait. Als je bal boven de bomen uit komt merk je dat pas.

De meeste singles waren echt spannend en de uitslagen konden alle kanten op. Op een gegeven moment hadden we nog één puntje nodig om minimaal de wedstrijd gelijk te spelen. Er waren toen nog twee partijen aan het strijden op bijna de laatste holes. Door strijdlust, zenuwen in bedwang en niet opgeven werden deze beide partijen zelfs door ons gewonnen en konden we uiteindelijk met een prachtige en zwaar bevochten 12-6 overwinning richting het clubhuis. Op het terras en later binnen tijdens het diner is er nog lang nagesproken.

Volgende week 8 mei gaan we naar Gendersteyn in Veldhoven. We zullen daar met Stippelberg moeten afrekenen. Op papier zijn we sterker maar wat zegt dat. We hebben er ontzettend zin in 10-8 overwinning is voor ons voldoende maar we zullen “aan de bak” moeten.

Met een vriendelijke golfgroet,

 

Namens heren 2 ,
Leon Verkoelen