Heren-1 wint van Bleijenbeek

zuid limburgse golf wittemHeren-1 speelde zondag op de baan van  de Zuid Limburgse Golf in Mechelen. We moesten als eerste starten, dat wil zeggen, om acht uur aanwezig zijn op de golfbaan. En aangezien de baan ergens in de binnenlanden van Wittem/Gulpen ligt, was het vroeg opstaan geblazen. 

Omdat onze beste golfer met griep in bed lag, moesten we de hulp in roepen van onze reservespeler Martien, die eigenlijk andere afspraken had, maar die opzij zette voor een dagje golf.

Bleijenbeek was onze tegenstander, een team met daarin jonge, oude, Nederlandse en Duitse spelers. Bram en Maarten startten ‘s morgens als eerste en hadden er totaal geen moeite mee om de tegenstanders te laten zien hoe je speelt op een baan met harde greens, die ook nog eens geprikt en bezand waren. 

Rens en Gertjan, lieten hun tegenstanders ook even zien hoe je perfect kunt samenspelen. Het Duitse Bleijebeekteam was voor deze twee geen probleem. Het noodkoppel Bér en Martien verging het iets anders. Ze lieten Bleijenbeek niet zonder punten aan de lunch beginnen, anders waren ze misschien ‘s middags al naar huis gegaan.

Bij de individuele wedstrijden waren alle spelers wat zenuwachtig.

Het leek wel of er geheime opnames werden gemaakt door het team van Wittem. Er cirkelden diverse helikopters rond de golfbaan, voor het maken van opnames hoorden we. Het gevolg was dat de eerste slagen wat minder gingen. Echter we waren al snel gewend aan het geluid van de rotors. Bij de golfbaan was het erg druk met fietsers, echt belachelijk veel. De Amstel Gold Race kwam voorbij, misschien dat daar dan ook die helkopters voor waren?

Dat stoorde ons ook al niet. De eerste vier spelers kwamen met een overwinning binnen, de laatste twee vochten voor wat ze waard waren, maar haalden het net niet. Onze sterinvaller streed tot en met de laatste hole, maar haalde het helaas net niet.

We reden na een zonnig dagje Limburg rond 9 uur weer huiswaarts, met een overwinning van 12-6 op zak.

Volgende week de laatste wedstrijd. op Landgoed Nieuwkerk.

Golfgroet,

Gertjan van den Heuvel

 

foto (c) Zuid Limburgse Golf