Heren-1 stelt beslissing één week uit

Na de twee ruime overwinningen op het Rijk van Margraten en Haviksoord, was Herkenbosch de volgende club die we op ons pad tegenkwamen. De voor ons bekende baan van Wittem G&CC, hier hebben we vorig jaar ook competitie gespeeld, lag er voor de tijd van het jaar goed bij en diende als strijdtoneel voor de wedstrijd tussen de twee koplopers. We hadden ons ingesteld op een zware wedstrijd, waarbij voor elk punt gevochten zou moeten gaan worden. Zodoende stond iedereen fris en fruitig op de 1e tee.

Wat Rens V. en Ted wel lukte, lukte de andere twee koppels niet: winnen. Sommige holes werden te makkelijk weggegeven en dat werd natuurlijk meteen afgestraft door onze tegenstanders. Zodoende stonden we voor het eerst dit jaar volledig terecht achter tijdens de lunch: 2-4. Aangezien een verlies op papier nog niets zou beslissen, wisten we dat er in de middag uit een ander vaatje getapt moest worden om dat te voorkomen en om alles in eigen hand te kunnen houden.

Tijdens de middagsessie schoven de scores heen en weer. Zo stonden er partijen up, down of square en wisselde dit zich steeds af, waardoor er geen pijl op te trekken was wat nu de uitslag zou gaan worden. Uiteindelijk zorgden Rens V. en Ted opnieuw voor de eerste punten en was de achterstand weggepoetst door hun overwinningen. Niet veel later druppelden de andere partijen binnen met wisselende resultaten: 1x winst, 2x verlies en 1x gelijk. Hoe kon het ook anders, deze wedstrijd kreeg geen winnaar door een 9-9 eindstand. Hierdoor staan Herkenbosch en Het Woold nog steeds gelijk in punten en blijft het verschil in “doelsaldo” slechts 3 punten. Kort gezegd komt het erop neer dat het team dat volgende week het ruimst zal winnen, ervan uitgaande dat beide winnen, zich mag kronen tot kampioen van onze poule.

Het programma van volgende week: 1. Herkenbosch – Rijk van Margraten; 2. Zuid-Limburgse – Het Woold. Deze laatste dag spelen wij op de geweldige baan van Haviksoord, gelukkig de dichtstbijzijnde baan uit onze poule.

Wij nodigen daarom ook iedereen uit om deze dag naar ons te komen kijken, want voor ons voelt het spelen op Brabantse ondergrond natuurlijk als een thuiswedstrijd! Vanuit Het Woold is het ongeveer 20 minuten rijden en de weersvoorspellingen zijn op dit moment erg gunstig: 24 graden en heel veel zon. Ideaal om na de verplichtingen van Moederdag ons aan te komen moedigen. In de ochtend starten we vanaf 9:30 uur, ’s middags vanaf +- 14:30 uur. Wij gaan nog één week in training om het maximale eruit te halen, zien we u zondag?

Namens het Heren-1 team,

Rens van der Schouw