Heren-1 start voorbereiding nieuw seizoen

heren 1 eten 360Het wedstrijdseizoen is amper een maand voorbij en zoals elk jaar betekent dat een aantal dingen: Het wordt kouder, de dagen worden korter én het Heren-1 team begint met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Nu klinkt dat laatste nogal vroeg, maar is juist nodig om op de juiste manier klaargestoomd te worden op volgend seizoen. Inmiddels hebben alle spelers een nulmeting gehad met Rob en nieuwe punten gekregen waarmee aan de slag wordt gegaan aankomende winter.

 

Omdat dit tijd nodig heeft is het van groot belang al weer tijdig te beginnen met het gestructureerd trainen. Daarom zijn wij sinds deze maand weer elke woensdagavond aanwezig op de golfbaan om als team gezamenlijk te trainen. In ons team hebben we één nieuwe speler: Nick Bronzwaer. Dankzij een goed jaar heeft hij met zijn speelsterkte zijn plek in het team afgedwongen.

Op zondag 12 november stond de eerste gezamenlijke les met Rob op de planning en aansluitend een 27-holes oefenwedstrijd tegen het Heren 1 team van Grevelingenhout. Deze jongens kennen we al een aantal jaar en zijn volgend jaar weer actief in de Hoofdklasse. Het was daarom niet alleen gezellig, maar ook nuttig; spelers van beide teams hebben de afgelopen weken minder getraind dan normaal en konden op deze manier toch wat wedstrijdritme opdoen zonder al te veel druk.

Voor ons kwam daar nog eens bij dat, ondanks het niet in vorm zijn, de jongens van Grevelingenhout erg goede golfers zijn waar we veel van kunnen leren. Na 9 holes singles stond het verrassend genoeg 6-6 en gingen we lunchen. We besloten om deze dag in andere foursome duo’s te gaan spelen om te kijken of we zo tot een betere opstelling kunnen komen of een alternatieve opstelling mocht er iemand onverwachts uitvallen. Hierdoor speelden Rens V & Rens S, Ted & Bjorn en Nick & Jules samen. Ondanks dat dit niet slecht uitpakte qua spel werd er ’s middags maar 1 punt gepakt en helaas verloren met in totaal 7-11.

De vrijdag hierna stond ons eerste teamuitje op de agenda. We proberen een paar keer per jaar een teamactiviteit te doen die niet golf gerelateerd is om aan teambuilding te doen. Een derde van de punten kunnen namelijk door duo’s worden behaald en teambuilding is erg belangrijk om als duo goed te presteren.

Nick had als nieuwe speler de zware taak gekregen om een geschikt en origineel teamuitje te organiseren. Hij kreeg het voor elkaar om ons tijdens de weg ernaartoe nog in onzekerheid te laten, maar toen we op plaats van bestemming aankwamen werd al vrij snel duidelijk dat we gingen paintballen bij Indoor Paintball Bullseye in Budel. Iedereen vond dit enorm leuk en we kunnen dit alleen maar aanraden! Hierna zijn we doorgegaan naar Asten om daar de avond gezellig af te sluiten door wat te eten en te drinken.

Voor ons is de kop eraf en kunnen we beginnen met trainen, trainen en nog eens trainen zodat we bij aanvang van de competitie weer volledig op scherp staan.

Namens het Heren 1 team,

Rens van der Schouw