Heren 1 opent competitie met overtuigende overwinning

heren 1002 1200

Zondag 8 april mochten we eindelijk starten met ons seizoen in de NGF Competitie. Voor het tweede jaar in de 1e Klasse in op het oog een poule die net als vorig jaar een aantal sterke teams bevat waar we het zwaar tegen zouden kunnen krijgen.

 

Er werd afgetrapt op de Peelse Golf tegen het team van Brunssummerheide, een team dat twee jaar geleden actief was in de Hoofdklasse en dus serieus genomen moest worden. Hierbij moet zeker vermeld worden dat de baan in Sevenum er echt super goed bij lag! Daarnaast hoeven we het niet over het weer te hebben, aangezien iedereen zal hebben meegekregen dat de weersomstandigheden niet beter hadden gekund afgelopen zondag.

Na het kennismaken en het invullen van de opstellingen werd er door iedereen met strakke koppies begonnen aan de warming-up, maar goed ook dat hoort er nu eenmaal bij om scherp op de eerste tee te verschijnen. Daar bleek dat nadat Ted & Rens V. gestart waren dat ons formulier niet goed was ingevuld. Dit kon niet worden gewijzigd omdat de wedstrijd al was gestart en daarom speelden Rens S. & Jules samen, net als Nick & Bjorn. Hier werd door het team van Brunssummerheide wat lacherig over gedaan, want knullig is het zeker. Aan de andere kant, zo’n ramp was dit niet voor ons: we hebben namelijk al vaker getraind in deze opstelling en dit was daarom ook niet vreemd voor ons. Met in het achterhoofd “wie het laatst lacht, lacht het best” ging ook de rest van start.

heren 1 001 1200

Daarnaast bleek het ook nog niet eens zo slecht uit te pakken. Ted & Rens V. begonnen prima, gaven hun voorsprong verder nooit meer uit handen en brachten zo de eerste punten binnen met een 5&3 overwinning. Rens S. & Jules schoten uit de startblokken en stonden na 4 holes al 3up. Dit werd later uitgebouwd naar een voorsprong van 5up met nog 6 holes te gaan, maar ze moesten alsnog tot hole 18 doorspelen om de overwinning binnen te trekken dankzij een goede comeback van de tegenstanders. Ook Nick & Bjorn moesten door naar 18 en ook zij wonnen daar hun partij. Wat dit betekende? Heel veel blije gezichten! Een 6-0 tussenstand en voor het eerst op voorsprong tijdens de lunch. Natuurlijk waren we er nog lang niet, maar dit bood zeker perspectief voor de singles in de middag. Ondertussen was het een gaan en komen van een boel bekenden gezichten. We waren erg blij om een tiental supporters van Het Woold te mogen verwelkomen, want support wordt altijd gewaardeerd!

Singels

De singles besloten we op basis van handicap te starten. Ted had het erg lastig tegen de kopman van Brunssummerheide. Een echte longhitter met een plus handicap en het was daarom ook zeker geen schande dat Ted verloor. Captain Rens V. had ondanks wat schoonheidsfoutjes geen problemen met zijn tegenstander en zorgde zo voor de eerste punten in de middag. Hierdoor waren er nog 2 punten nodig voor een overwinning. Rens S. mocht tegen de captain van Brunssummerheide aantreden en ondanks een snelle voorsprong stond hij 2down met nog maar 3 holes te spelen. Hole 16 en 17 werden knap teruggepakt en daardoor moest hij opnieuw naar 18 voor een beslissing. Deze werd echter helaas verloren. Ook Jules mocht naar hole 18, maar ook hij verloor daar zijn partij. Ondertussen bleek Bjorn een stuk terug in de baan zijn partij sterk gewonnen te hebben met 4&3 en was de wedstrijd dus beslist! Nick, onze debutant, was als enige nog aan het spelen en ook hij moest naar de 18e. Hier besliste hij de wedstrijd in zijn voordeel waardoor we onze eerste wedstrijd wonnen met 12-6! Niet alleen de eerste overwinning van dit seizoen, maar ook de allereerste in de 1e Klasse, want vorig jaar zijn we nooit verder gekomen dan een gelijkspel.

Zondag: Woold vs Best

Aankomende zondag spelen we op Brunssummerheide tegen Best. Zij verloren hun eerste wedstrijd tegen Hoenshuis en zullen dus gebrand zijn om tegen ons wel resultaat te boeken. Wij zullen echter ook zeker niet stilzitten en gaan deze week weer hard werken om ook zondag weer goed op de 1e tee te verschijnen.

Namens het Heren 1 team,

Rens van der Schouw