Heren 1 komt net tekort tegen Peelse Golf

bjorn heren 1 1200

Week 3 van de NGF Competitie op Hoenshuis, een week die voor de competitie toch wel groot omcirkeld in onze agenda stond maar sinds vorige week om een heel andere reden als belangrijk werd gezien.

Vooraf hadden we namelijk verwacht dat wij samen met de Peelse Golf uit zouden moeten gaan vechten wie zich zou gaan handhaven en wie zou gaan degraderen. Maar goed, na twee speelrondes stonden wij juist bovenaan, won de Peelse Golf behoorlijk ruim van Hoenshuis en werd onze wedstrijd tegen hen ineens belangrijk voor de strijd om de koppositie in de poule… Hoe dan ook, het strijdplan bleef hetzelfde: alles geven en knokken voor alle punten!

Dit ging ons in de ochtend niet goed af. Er werd niet lekker gespeeld tijdens de foursomes: Ted & Rens V. stonden na verloop van tijd lichtelijk voor, Rens S. & Bjorn stonden zowat de hele wedstrijd achter en Jules & Nick stonden ook licht voor. Dit bleek allemaal niets te zeggen, want na 17 holes, na hole 8 omdat we op hole 10 waren gestart in de ochtend, stonden alle partijen (!) all square. Hole 9, een par 5 die eigenlijk door iedereen met een lay-up werd gespeeld, moest dus uitkomst bieden. Ted & Rens V. verloren deze hole, Rens S. & Bjorn speelden deze gelijk en Jules & Nick verloren net als Ted & Rens V. hier hun wedstrijd. Hierdoor stond het dus 1-5 met de lunch, terwijl dit dus ook zomaar de andere kant op had kunnen vallen. Maar goed, dat is golf en de wonderen zijn de wereld nog niet uit! Herpakken en na een korte lunch moest er gas worden gegeven in de middag.

De eerste scoreverlopen zagen er vooralsnog erg slecht uit voor ons. Iedereen stond down behalve Nick & Bjorn, terwijl er minimaal 8 punten nodig waren voor een gelijkspel. Gelukkig veranderde dit na verloop van tijd: ook Ted kwam inmiddels voor en zowel Rens V als Rens S. snoepten wat holes terug om weer in de wedstrijd te komen. Alleen Jules bleek het erg lastig te hebben en verloor ruim. Voor de snelle rekenaar: Ted, Nick & Bjorn zouden dus 6 punten binnen gaan halen en dat zouden dus 2 punten te weinig zijn voor een resultaat.

Rens V. bleek niet in staat zich verder terug te knokken en verloor op hole 16, dezelfde hole waar Rens S. aan begon met een 2 down achterstand. Alle drie de laatste holes moesten gewonnen worden om met een winst de benodigde 2 punten te scoren. Rens V. besloot hierdoor hem te gaan caddyen en de rest van het team liep de resterende holes mee als support. Hole 16 werd dan ook gewonnen en op 17 werd een goede birdiekans gecreëerd. Deze werd alleen gemist en zijn tegenstander maakte een goede par waardoor de wedstrijd in het slot werd gegooid. Een nederlaag was dus een feit, maar wat we vorig jaar geleerd hadden namen we nu mee: doelsaldo kan altijd nog van pas komen en werd hole 18 gewonnen dan werd de schade minimaal beperkt! Dit gebeurde dan ook. Hierdoor speelde Rens S. opnieuw gelijk en zo werd de eindscore op 8-10 vastgesteld.

Wat dit betekent? Alles ligt volledig open. De Peelse Golf heeft nu alles in eigen hand, maar makkelijke wedstrijden zal niemand meer hebben. Wij spelen aankomende zondag tegen Hoenshuis, die nog eerste kunnen worden met twee overwinningen en een misstap van de Peelse Golf. In dat opzicht zitten wij dus in hetzelfde schuitje, want ook wij moeten nu hopen op een misstapje van hun. De Peelse Golf speelt daarentegen nog tegen Brunssummerheide en Best, die vandaag gelijkspeelden tegen elkaar en dus allebei gebrand zijn om nog ergens te winnen zodat ze degradatie kunnen voorkomen.

Om een lang verhaal kort te maken: de aankomende twee weken zullen enorm spannend worden voor alle teams. We nodigen daarom ook iedereen uit om ons aankomende zondag aan te komen moedigen op Best G&CC. Onze starttijden: 9:30 uur & 14:15 uur. Dit zal voor ons meteen de laatste wedstrijd zijn, de laatste week zijn we namelijk gastheer. Dus, nog één week voorbereiden om zo alles op alles te zetten om de competitie goed af te sluiten. Hopelijk tot volgende week op Best G&CC!

Namens het Heren 1 team,

Rens van der Schouw