Heren-1 (36) komt net te kort voort een stunt

heren 1 3004 1 1200

Afgelopen zondag stond voor ons de laatste wedstrijd op de planning tegen Hoenshuis op G&CC Best. Hoenshuis, een ervaren team in de 1e klasse met op papier ook het beste team, maakte net als ons nog kans op de eerste plaats in de poule bij winst en bij een misstap van de Peelse Golf in de laatste weken van de competitie. Zodoende stond er nog zeker iets voor beide teams op het spel en dat was ook zeker de gehele dag terug te zien in het spel.

De foursomes werden grotendeels afgewerkt in regen en miezer op een baan die er goed bij lag: Strakke fairways en greens die misschien niet zacht waren maar wel eerlijk. Ted & Rens V. begonnen niet goed, maar wisten hun achterstand van 2down gedurende de ronde om te buigen in een knappe overwinning op hole 17. Hierachter speelden Rens S. & Bjorn, die opnieuw in een zware wedstrijd wisselend voor, gelijk of achter stonden. In de gehele ronde werden maar 3 holes gehalved, waarvan de eerste pas op hole 14. Zodoende gingen ze all square naar de laatste hole, maar verloren deze helaas. Achterin waren Jules & Nick al eerder klaar. Van de tee was het niet altijd scherp en op met name de bosholes van Best G&CC wordt dit vaak afgestraft. Dit resulteerde in een verlies op hole 14. Hierdoor stonden we 2-4 achter met de lunch en moesten we opnieuw aan de bak tijdens de singles om nog voor een stunt te zorgen. We waren daarom ook blij om een aantal bekende gezichten van Het Woold te mogen begroeten als support.

heren 1 bjorn 30041 700

’s Middags was het gelukkig droog en werd er eigenlijk door alle spelers van beide teams goed gespeeld. In sommige wedstrijden gingen het gelijk op, in andere wedstrijden moest er van goede huizen worden gekomen om resultaat te behalen. Rens V. en Rens S. hadden het lastig tegen het goede spel van de spelers van Hoenshuis en verloren zo allebei hun singles. Jules daarentegen maakte meer kans in zijn single en won daardoor zijn wedstrijd op hole 15, ongeveer op hetzelfde moment als dat Ted zich gewonnen moest geven op hole 17 tegen de kopman van Hoenshuis. De wedstrijd was hierdoor al beslist (tussenstand 4-10) en Nick & Bjorn moesten daarom zorgen de schade beperkt te houden. Dit lukte ze zeer goed. Nick wist zijn tegenstander, die halverwege de ronde nog onder par stond, bij te houden en uiteindelijk zelfs te verslaan op hole 17. Daarachter wist Bjorn gelijk te spelen, waardoor de eindstand op 7-11 werd bepaald.

Zo werd de competitie in eerste instantie in mineur, maar later toch zeker met opgeheven hoofd afgesloten. Waarom? Na week 2 bleek dat we misschien voor een stunt konden zorgen, maar viel het in de weken daarna steeds de verkeerde kant op voor ons. Dat is zuur, maar vooraf was onze doelstelling om plaats 3 in de poule te halen en dat gaat naar alle waarschijnlijkheid lukken.

Handhaving in de 1e klasse is zeker, we zijn nu alleen nog afhankelijk van de uitslagen volgende week op onze baan.

We kunnen daarom nu rustig aan de thuisdag gaan voorbereiden, waarop onze tegenstanders kennis zullen gaan maken met onze nieuwe backtees. We zijn benieuwd naar de meningen van andere competitiespelers, wij zelf zijn er namelijk erg over te spreken.

Namens het Heren 1 team,

Rens van der Schouw