Heren-1 grijpt naast kampioenschap

heren 1 300Zondag 8 mei, een dag waar een week lang over gespeculeerd is. Een dag waarop niet alleen PSV, maar ook wij voor het kampioenschap gingen spelen. Zoals inmiddels bekend moesten er 3 punten goedgemaakt worden voor de titel.

Er was meer dan genoeg zon besteld in combinatie met een stevige wind om het enigszins te koelen, de top baan van Haviksoord lag er super bij én onze eerste speler Rens V. was een dag eerder teruggekomen van vakantie om zodoende alles op alles te zetten en een goede kans te maken. Tegenstanders waren de mannen van Wittem G&CC.

Op papier de makkelijkste tegenstander, maar vanwege hun verlies van vorig jaar waren zij gebrand op revanche en voorkwamen ze bij winst degradatie.

Dat hebben we de gehele dag gemerkt. De ochtendronde waren zware wedstrijden en werd er erg lang doorgespeeld. Onze eerste dubbel won op hole 16 en de tweede dubbel op hole 17. De eerste 4 punten waren dus al binnen en was het wachten op wat Maarten en Rens deden. Zij hadden het helaas zwaar en moesten een verlies op hole 17 accepteren. Desondanks een 4-2 voorsprong, die enigszins tegenviel door het feit dat Herkenbosch toen al 5-1 voor stond. Dat betekende dat wij in de middag 2 partijen meer moesten winnen dan zij, lastig maar niet onmogelijk. Tijd voor een traditie op Haviksoord: biefstuk met de lunch!

Tijd voor de singles. Al snel kwamen we erachter dat er toch meer dan enkele supporters van PSV op de baan rondliepen, aangezien we de 1-1 van De Graafschap erg snel meekregen en het eindsignaal (en dus het kampioenschap) vrijwel direct. Zo was de eerste ‘titel’ van vandaag al binnen. In tegenstelling tot de ochtendpartijen ging het in de middag bij de meesten een stuk vlotter. Bijna iedereen stond up en 5 van de 6 singles werden relatief makkelijk gewonnen. Doordat er eentje verloren werd kwamen we opnieuw op een eindstand van 14-4 uit, de derde keer al deze competitie. Teruggekomen in het clubhuis bleek Herkenbosch helaas met dezelfde cijfers gewonnen te hebben en moesten we concluderen dat zij de terechte kampioen zijn: ze hebben alle wedstrijden net iets ruimer gewonnen en ons op een gelijkspel kunnen houden.

Jammer, maar zeker niets om ons voor te schamen. We zijn dit jaar ingegaan als promovendus en was klasse behoud het belangrijkste. De wedstrijd winnen was elke week het hoofddoel, de grootte van de uitslag was daaraan onderschikt. Al snel bleek dat er veel meer in zat en hebben we geprobeerd het kampioenschap toch binnen te slepen. Gelukkig is dit een meerjarenplan en zullen we zorgen dat we volgend jaar sterker zullen terugkomen.

heren1 gecorrigeerd

Daarom willen wij een aantal personen bedanken: onze sponsor Vendrig Transport voor de nieuwe kleding; Rob Mouwen, de TC & de vereniging voor het opzetten van dit traject en de goede lessen die hierin gegeven zijn; Golfbaan het Woold voor de goede oefenfaciliteiten waarop we wekelijks trainen; Restaurant Volentieri, omdat iedereen het erover eens was dat op onze thuisdag het lekkerste eten werd geserveerd; Martien, die de laatste wedstrijd als caddie fungeerde; en last but not least alle mensen die de afgelopen weken en vooral de laatste dag zijn komen kijken en ons hebben aangemoedigd. Ook mensen die op de club met ons hebben meegeleefd, bedankt! Wij vonden het een geslaagd seizoen, tot volgend jaar.

Namens het Heren-1 team,

Rens van der Schouw