Heren-1 dendert door

heren 1 300Na de ruime overwinning van vorige week op Het Rijk van Margraten was Haviksoord onze volgende tegenstander. Op papier misschien een van de makkelijkere tegenstanders in onze poule, maar in de 2e klasse zijn er zeker geen slechte teams meer waar je zomaar van wint. Opnieuw was het aan ons om te laten zien dat men van goeden huize moet komen om ons te verslaan.

Het Rijk van Margraten had de baan keurig geprepareerd voor ons, waardoor het verder hopen was dat de weervoorspellingen niet uit zouden komen.

Gedurende de ochtendpartijen voltrok zich een klein wonder: de zon kwam geregeld tevoorschijn, iets dat niet voorspeld was in de Limburgse heuvels. Tussendoor wat kleine regenbuitjes, maar die weerhielden ons er niet van om halverwege voor te staan. Alle foursomes eindigden op hole 17: 2x 2&1 winst en 1x 3&1 verlies voor een 4-2 tussenstand. Een voorsprong is altijd fijn om te lunch mee te beginnen en de middagronde in te gaan.

Helaas voor ons kwamen de weersvoorspellingen behoorlijk goed uit. Nadat onze meeste singles gestart waren begon het enorm te hagelen in combinatie met natte sneeuw. Dit zorgde voor een zo goed als onspeelbare baan gedurende een aantal holes, omdat de ballen nergens rol meer kregen en putten helemaal onmogelijk was. Met dank aan het format matchplay heeft de tegenstander daar net zo goed last van. Meteen na de buien schoot de zon ons te hulp en droogde de baan bijzonder snel op, zodat we de rest van de ronde normaal door konden spelen. Gedurende de singles bleek dat ook Haviksoord ons niet de baas was. Vijf van de zes singles werden gewonnen en zodoende kon er opnieuw een 14-4 overwinning voor Het Woold bijgeschreven worden.

Na drie speeldagen heeft er zich een schifting in onze poule plaatsgevonden. Herkenbosch gaat samen met Het Woold met twee gewonnen wedstrijden aan de leiding, maar heeft een iets beter “doelsaldo”: 31-5 om 28-8. Volgende week zijn zij onze tegenstander, opnieuw in het Limburgse landschap aangezien we op Wittem G&CC spelen. Een zware wedstrijd om de koppositie, maar juist die gedachte zal ons scherp aan de start doen verschijnen.

Namens het Heren-1 team,
Rens van der Schouw