Heren 1 bereidt zich voor op nieuwe uitdaging

Het Twitteraccount van de NGF werd de afgelopen tijd dagelijks bekeken, net als de site van de competitie-indeling. Begin december is namelijk traditioneel het moment waarop de NGF de nieuwe indeling van de competitie bekendmaakt. “In de week van 5 december!” was een van de tweets van de NGF als antwoord op een vraag wanneer de indeling bekend gemaakt zou worden.

In onze Whatsappgroep begonnen de speculaties en andere voorpret al, tot er op de donderdag van de desbetreffende week nog steeds niets bekend was. Dan maar zelf even een berichtje sturen… en jawel, we kregen snel antwoord: “Morgen!”.

Die dag werd voor ons erg speciaal, aangezien deze vrijdag 9 december 2016 de geschiedenisboeken van onze club ingaat als de dag waarop ons Heren 1 team officieel gepromoveerd is naar de 1e klasse! Gedeeld eerste, maar geen kampioen en dan toch promoveren. We zijn er niet minder tevreden om en zo wordt ons goede seizoen alsnog beloond met promotie!

Het traject dat we ruim een jaar geleden met Rob zijn gestart om in 3 jaar tijd te promoveren naar de eerste klasse heeft dus een onverwachte wending genomen, een versnelling van het proces. Doelstelling voor komend jaar was “meedoen om het kampioenschap”, om vervolgens in 2018 te promoveren naar de 1e klasse. Die doelstellingen zullen dus worden bijgesteld… Desalniettemin zijn we erop gebrand ons mannetje te staan in deze poule en gaan we proberen ons nog beter voor te bereiden op de extra weerstand die we verwachten te gaan krijgen.

Gedurende dit kalenderjaar werd duidelijk dat er wat verschuivingen plaats zouden gaan vinden in ons team. Om verschillende reden zijn van het oude team Rens Vendrig, Ted Schulkes & Rens van der Schouw overgebleven. Hierdoor is Rens Vendrig vanaf heden ook de nieuwe aanvoerder. Het team is verder aangevuld met drie nieuwe spelers. Te beginnen met Jules Meuffels, een van onze jeugdspelers die dit jaar enorm met zijn handicap is gezakt en op basis daarvan zijn plek heeft kunnen afdwingen in ons team. Daarnaast hebben we iemand van buiten de club naar ons toe kunnen halen. Bjorn van Asselt speelde al eerder competitie en is nu lid bij Het Woold en zeker een versterking voor ons team: bij zijn oude club is hij namelijk 4x clubkampioen geworden. De laatste speler die toegevoegd is aan ons team is Raymond Koster. Hij is al jaren lid bij ons, ook flink gezakt met zijn handicap en wilde erg graag in ons traject stappen. We zien daarom alle drie de spelers als versterkingen, alleen al om hun motivatie.

Daarnaast was er nog iets positiefs te melden over onze indeling: we beginnen namelijk met het ontvangen van onze poule in week 1. Hierdoor hopen we wat extra info te krijgen over alle teams voordat we zelf starten met het spelen van wedstrijden. Hopelijk ligt op zondag 2 april onze baan er goed bij, zodat onze tegenstanders, net als wij allemaal, ondervinden hoe lastig deze kan spelen.

Tenslotte de tegenstanders. Dit jaar is de enige oude bekende De Tongelreep, waar Het Woold in 2012 tegen gespeeld heeft. Dit is alleen niet zo relevant, aangezien ze nu 1e klasse spelen en vier jaar geleden laatste werden in de 3e klasse. De andere tegenstanders zijn Best, De Haenen en De Merwelanden. Die laatste club kenden we nog niet, maar schijnt in Dordrecht te liggen. We mogen dus weer vroeg op komend jaar.

Voor nu kan het aftellen beginnen. En ook al duurt het nog zo’n honderd dagen, we kunnen niet wachten tot het competitiecircus weer losbarst!

Namens het Heren 1 team,

Rens van der Schouw