Heren 1 (36) blijft verrassen

woold 1 best 1200

Na de overwinning van vorige week op Brunssummerheide was het tijd voor wedstrijd twee tegen Best op Brunssummerheide. Wederom met enorm goed weer, alleen deze keer dus op een baan met totaal andere ondergrond en lay-out. Voor degenen die Brunssummerheide niet kennen: het is behoorlijk heuvelachtig en momenteel erg zacht en nat, waardoor een bal in de rough vinden vaak best lastig is. Na een kort ontvangst was het tijd voor de warming-up en de start van de foursomes: Ted & Rens V., Rens S. & Bjorn en Jules & Nick. Iedereen was gebrand op revanche na de 15-3 nederlaag van vorig seizoen.

Wat we hierin meenamen als key points waren twee dingen: 1) De eerste 4 holes zijn enorm pittig; relatief lang en behoorlijk smal. Elk foutje wordt op deze holes afgestraft en het is daarom dus belangrijk niet al te aanvallend van start te gaan; 2) Wie op de even holes afslaat, heeft op papier veel meer approaches naar de green en op basis hiervan werd dus ook onderling de volgorde van afslaan afgesproken.

woold 1 360 bestTed & Rens V. maakten net als hun tegenstanders wat foutjes, alleen konden hun tegenstanders die foutjes wel herstellen. Hierdoor waren ze al vroeg klaar en moesten de andere foursomes proberen de eerste punten binnen te halen. Rens S. & Bjorn liepen aanvankelijk vanaf het begin van de ronde achter de feiten aan, aangezien ze na 3 holes al 3down stonden. Hierna kwamen ze steeds ietsjes verder terug en uiteindelijk stonden ze na hole 16 zelfs voor. Dit konden ze alleen niet vasthouden en speelden uiteindelijk gelijk door een birdie van de tegenstander op hole 18. Ondertussen hadden Jules & Nick ervoor gezorgd dat ze hun tegenstanders verslagen hadden en hierdoor stond het met de lunch 3-3.

’s Middags leek het op papier een behoorlijk zware klus te worden, aangezien bijna iedereen tegen een tegenstander met betere handicap moest spelen. Na verloop van tijd bleek dat dit helemaal niet zo lastig bleek als verwacht: we speelden allemaal beter dan in de ochtend, moesten wel scherp blijven want een fout is zo gemaakt op Brunssummerheide, en steeds meer spelers van ons stonden voor.

Nick & Bjorn brachten de eerste punten binnen door in rap tempo voor te komen en ruim te winnen. Jules had het lastig tegen zijn tegenstander en na zijn verliespartij stond het voorlopig 7-5 in ons voordeel. Ted, Rens V. & Rens S. waren nog in de baan en er waren nog 3 punten nodig voor de overwinning. Ted ging 1up dormie naar 18 en dankzij een birdie werd de partij beslist, ongeveer op hetzelfde moment dat Rens V. op hole 17 zijn wedstrijd in het slot gooide en ook won. Stand 11-5 en alleen Rens S. was nog in de baan. Hij stond net als in de ochtend al snel 3down, maar kwam nog voor backnine terug tot all square en stond later zelfs voor. Helaas moest hij door tot 18 en werd deze verloren, waardoor hij voor de tweede keer die dag gelijkspeelde en de eindstand op 12-6 bepaalde.

Opnieuw een overwinning! Op voorhand hadden we niet verwacht na twee weken aan kop te staan en in onze poule worden wij opeens “de te kloppen ploeg” genoemd. Of dat zo is moet blijken, want De Peelse won, enigszins verrassend, van Hoenshuis en zij zijn volgende week onze tegenstander. We mogen dan opnieuw richting het zuiden, om 9:00 uur worden we op de tee verwacht op Hoenshuis. Iedereen komt steeds meer in vorm en dat geeft natuurlijk een enorm goed gevoel om ook aankomende zondag weer alles te geven voor een mooi resultaat.

Namens het Heren 1 team,

Rens van der Schouw