Heren-1 (27) promoveert naar hoofdklasse

heren 1 promo 1200

Eerder deze maand werd Heren-1 (27) kampioen in de poule bij de NGF competitie. Daardoor kwam het team in aanmerking voor het spelen van een promotiewedstrijd tegen een team dat ook kampioen was geworden in dezelfde klasse maar in een andere regio. De winnaar promoveert naar de hoofdklasse.  

En op 27 mei was het zover. Dagtegenstander het team van Broekpolder in Vlaardingen. De wedstrijd wordt gespeeld op de baan van een ‘derde NGF-club’ in dit geval de Peelse Golf in Sevenum. Het belooft een spannende dag te worden.

De tegenstanders hebben ongeveer hetzelfde speelniveau maar slaan over het algemeen aanzienlijk verder dan de Woold-spelers. Om 11 uur starten de dubbels. Het gaat goed. Bij de lunch is de tussenstand 5-1 voor Het Woold. Dat is een mooie uitgangspositie voor de singels. Die starten wat later dan gepland. Door onweer kon er niet gespeeld worden en worden de eerste wedstrijden uitgesteld tot kwart voor drie. 

En ‘s middags bleek dat de spelers inderdaad behoorlijk aan elkaar gewaagd waren, scores golfden op en neer. Marcel zette een 2-down stand knap om naar 2UP. Rinus won met 5:3, Gertjan verloor 3:4, Bèr won overtuigend met 7:6. Raymond speelde all square en Maarten won 2:1.  

heren 1 promotie 360En daarmee werd de eindstand bepaald op 14-4 en promoveert Heren-1 (27) naar de hoofdklasse. We hebben een fantastische NGF competitie afgesloten met dito resultaat. Dank aan de fans die ook zondag weer aanwezig waren om ons een hart onder de riem te steken. Dank aan iedereen van Golfbaan het Woold die een bijdrage leverde aan dit resultaat.

Na de wedstrijd toog het hele team naar Het Woold. En dan wordt duidelijk waar het woord ‘home-course- voor staat. Het voelt als thuiskomen. Dank jullie wel… Het bleef nog lang gezellig… 

We gaan ons voorbereiden op de hoofdklasse en houden u op de hoogte!

 

Gertjan
Captain