Heren-1 (27) haalt de titel binnen!

heren 1 27 kampioenNa 4 weken competitie waren we nog vol in de race voor de titel en moest het op de Dommel in Sint-Michielsgestel gaan gebeuren. Onze tegenstander op deze prachtige oude baan was de Tongelreep. Met zon, hoge temperaturen en een geweldig geprepareerde baan waren de voortekenen erg positief.

De ochtend verliep voorspoedig, we hadden het wederom goed voor elkaar met de greensomes. Marcel en Rinus winnen relatief eenvoudig, net als Frank en Raymond. Gertjan en Bèr halven hun partij, waardoor de tussenstand bij de lunch 5-1 in ons voordeel was. We waren dus 5 punten verwijderd van de titel, hetgeen onze concurrenten van de Dommel slechts met lede ogen konden aanzien.

Na een korte lunchpauze, met een zeer gewaardeerd bezoekje van teamgenoot Maarten, begonnen we dan ook vol goede moed aan de singles. Gertjan ging voorop, gevolgd door Marcel, Raymond, Rinus, Bèr en Frank. We startten op hole 10, dus eerst kwamen de schitterende bosholes aan de beurt. Deze holes zijn relatief kort, maar daarom niet minder lastig en het was dus zaak om het hoofd koel te houden. Voorin hadden Gertjan en Marcel het wat lastig, maar daarentegen hadden Frank en Rinus geen kind aan hun tegenstander. Na respectievelijk 10 en 11 holes waren de eerste punten van de middag binnen en waren we weer een stap dichterbij. Frank en Rinus besloten om de wedstrijden van de rest van het team te gaan bekijken en net toen ze bij Raymond aankwamen gooide hij op zijn 14e hole de wedstrijd in het slot. Helaas verloren zowel Gertjan als Marcel hun partij, maar bracht Bèr als laatste nog mooi 2 punten binnen waardoor de eindstand 13-5 werd.

Met 1 gelijkspel en 3 overwinningen is de titel binnen en komt er een eind aan een mooie en vooral ook gezellige competitie. Een compliment naar onze tegenstanders, want op de baan werd er flink gestreden, maar na afloop van de wedstrijden was er altijd plezier en hing er een goede sfeer. De heren van de Tongelreep hadden zelfs een ware kampioensschaal en medailles laten maken, waardoor we ter plekke werden gehuldigd. Helaas niet in het stadhuis, maar wel het clubhuis…
De schaal ging uiteraard mee terug naar het Woold, waar we met muziek en een drankje werden ontvangen door het personeel en onze vrienden van Heren-1 (36).

Ons seizoen is dus nog niet voorbij, want bij winst in de 1e klasse volgt een promotiewedstrijd om te kunnen promoveren naar de hoofdklasse. Deze wedstrijd vindt plaats op 27 mei aanstaande, maar de locatie moet nog bekend worden gemaakt. Onze tegenstander is al wel bekend, namelijk Broekpolder. Gezien de handicaps van de heren uit Vlaardingen hebben we ook tegen hen weer een kans, dus gaan we ons uiterste best doen om ook die promotie binnen te halen! Wordt vervolgd dus…