Heren 1 senioren 18 holes kampioen 2018

5e6930fd 907a 47d3 936a 91605c6ac600

Na een pauze van 2 weken mochten wij, Heren 1 Senioren 18 holes, op vrijdag 11 mei op de prachtige baan van golfclub Anderstein in Maarsbergen de kampioenswedstrijd tegen het team van The Duke gaan spelen. Goed voorbereid, inclusief voorspelen en vol vertrouwen werd de reis aangevangen.

De voorgaande drie wedstrijden tegen de teams van Crossmoor, de Tongelreep en Anderstein waren alle met 6-0 gewonnen. Ook het team van The Duke had driemaal een 6-0 laten noteren en stond samen met ons bovenaan. Toch werden wij door iedereen als favoriet voor het kampioenschap gezien. Dit zorgde stiekem toch voor wat extra druk op de schouders. The Duke bracht een single handicapper aan de start. Martien scoorde tegen hem een prachtige 3-3 over 9 holes waarmee de toon gezet werd.

Door de nieuwe telling, waarbij de score bepaald werd door het optellen van alle gewonnen holes van alle wedstrijden, wonnen wij ook deze finalewedstrijd overtuigend met 6-0. De eindstand: 4 wedstrijden gespeeld, 24 punten, 183 holes gewonnen en 57 verloren. 

Het eten werd gelukkig in rap tempo uitgeserveerd en wij konden op tijd de terugreis aanvangen. De platte kar stond klaar op het Woold en bijzonder hartelijk was de ontvangst door partners, bestuur en management.

Het team, nieuw samengesteld en bestaande uit Martien Verberne, Jan van der Vorst, Albert van Beurden, Jan van Grotel, Jan Karel Jobse, Ad van Doorn en ondergetekende kan terugkijken op een zeer geslaagd competitiedebuut. Volgend jaar in de tweede klasse maar eens zien hoe het is tegen betere tegenstanders.  Het was een genoegen captain van dit mooie team te mogen zijn.

Theo Lankhorst