Happy Gilmore

Verslag Rabocompetitie Businessclub het Woold 9 oktober 2014

20141014rabocompetitie1Donderdag 9 oktober 2014: de laatste kans dit jaar voor de leden van de businessclub om puntjes bij elkaar te sprokkelen voor de Rabocompetitie. Een prima dag hiervoor, het weer werkte mee en zo’n 50 leden waren gemotiveerd om hun beste score van het jaar op een kaart te krijgen. Ik ook, maar achteraf kan ik stellen dat het alleen heel gezellig is geweest. Ik liep met twee broers (vanwege de schoonmoeder zal ik de naam niet noemen): Eén er van was vandaag gaan golfen omdat zijn schoonmoeder jarig was: een plausibele reden. Nu moet ik wel zeggen dat hij heel begaan was met die vrouw, want onlangs had ze alle botten gebroken: ze was tegen de kerktoren aangevlogen… De andere broer heeft als specialiteit de ‘Happy Gilmore’; jullie hebben die film vast allemaal gezien: de ijshockeyer die golfer wordt en een ‘drive’ slaat met een aanloop. Ook de businessclub heeft een ‘Happy Gilmore’. De rest is niet voor publicatie geschikt, dus u begrijpt: ik heb naast het golfen weer een hoop geleerd.

Er waren leden die het spel die middag wel serieus namen:

  • Longest: Karin Jobse en Erik van Oosterhout
  • Neary: Sophia van Eijk en Ad Verhoeven
  • Dagwinnaars: Sarah Carpenter en Roland Lijten

20141014rabocompetitie2De prijswinnaars van de Rabocompetitie worden op de jaarvergadering in januari bekend gemaakt. Op 6 november mogen alle leden strijden om het kampioenschap ‘neary’ en ‘longest’.

20141014rabocompetitie3Kent u de Cygnus? Ik tot donderdag 9 oktober ook niet, tot dat Ruud Verbeek, directeur/eigenaar van Verpol Design ons meenam in de wereld van polyesterbouw. Ruud, van origine vliegtuigmonteur, begon zijn bedrijf zo’n 25 jaar geleden. Verpol Design, gevestigd te Uden, is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het vervaardigen van polyesterproducten. Polyester is een veelzijdig materiaal. De mogelijkheden in kleuren en vormgeving zijn onbeperkt en dat werd die avond met beelden getoond: prachtige en kleurige creaties in velerlei vormen. Verpol Design is werkzaam binnen diverse branches; de industrie, de recreatiesector, agrarische sector, decoratiematerialen, vijvers, zwembaden, bouwmaterialen, carrosseriebouw etc. Vanwege zijn kleinschalig karakter is Verpol zeer flexibel en klantgericht. De Cygnus (=zwaan)? Een polyester auto voor hobbyisten, gebouwd op een chassis van een 2CV. Een bouwpakket dat eindigt in een dagje rond toeren in een klassieke cabrio terwijl alle mensen waar u langs rijdt naar u lachen en zwaaien.

Wild was het die avond wat op het menu stond; voortreffelijk bereid en uitgeserveerd. Over de bediening weer niets dan goed. Ik kan een heel verhaal vertellen over verkeerd bezorgde bitterballen, maar dat doe ik niet, want de geschiedenis leert dat iedere opmerking over de dames er voorzorgt dat ik weken hierna drank kan bestellen maar niets geserveerd krijg.

Ik eindig met de agenda voor de komende weken:

  • 20 november: Seminar Boskamp & Willems ‘Wet Werk & Zekerheid’
  • 17 december: BYE BYE diner Businessclub (kookfanaten kunnen zich opgeven bij Birgit)
  • en, daar moet u zich echt voor opgeven: Op 13 november een bedrijfsbezoek aan de Risse Groep te Weert; het werkontwikkelbedrijf van de gemeenten Weert, Nederweert en Cranendonck dat kansen biedt op regulier werk voor mensen met een arbeidsbeperking. De Risse Groep biedt werk aan ongeveer 100 medewerkers en verzorgt re-integratietrajecten voor circa 350 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.