H1 (27) haalt flink uit tegen de Dorpswaard en blijft in de race

tongelreepNa een gelijkspel op Haviksoord tegen de Dommel (de voornaamste titelkandidaat) was de opdracht voor deze week simpel: Winnen met een zo hoog mogelijke score. Immers, als we vandaag tegen de Dorpswaard een flinke score konden noteren zou het volgende week een stuk gemakkelijker kunnen zijn. Onder voorbehoud van twee winstpartijen zouden we op saldo van wedstrijdpunten alsnog de winst in de poule binnen kunnen halen. 

Maar goed, winnen dus… De motivatie was hoog, want iedereen stond al op tijd op de driving range van de Tongelreep in Eindhoven. Helaas zonder captain Gertjan, maar die rol werd goed waargenomen door Bèr. Onder natte omstandigheden begonnen we aan de greensomes. Marcel en Rinus voorop, gevolgd door Maarten en Bèr en als laatste Frank en Raymond. In tegenstelling tot eerdere wedstrijden kwamen we direct goed uit de startblokken. De partijen werden allemaal relatief gemakkelijk gewonnen en door het sterke teamwork werd er een score van 6-0 op het bord gezet. De successen van het team waren blijkbaar niet onopgemerkt voorbij gegaan, want verschillende mensen van het Woold hadden de moeite genomen om te komen kijken.

Met die support en de klinkende overwinningen van de ochtend startten we vol goede moed aan de singles. De regen was verdwenen, de zon kwam door en dat bleek de opmaat naar een mooie golfmiddag. Maarten kwam als kopman helaas vlug achter te staan, maar wist er op karakter nog een punt uit te slepen. Waar Maarten tot het bittere eind door moest, waren de andere partijen relatief snel beslist. Marcel was klaar na 16 holes, Raymond had er slechts 12 nodig, Rinus won na 14 holes, Bèr al na 13 en Frank na 15.

Met een monsterscore van 17-1 hebben we dus aan onze opdracht voldaan en kunnen we vooruit kijken naar de allesbeslissende wedstrijd van komend weekend. Door dit succes is onze volgende opdracht dan ook een stuk eenvoudiger geworden. We staan nu 2e in de poule, maar hebben een wedstrijd minder gespeeld dan de nummer 1. Zij zijn komende week gastheer en komen dus niet meer in actie. Op de Dommel spelen we tegen de Tongelreep en volstaat een overwinning van 10-8 of meer.

Die overwinning brengt ons de titel en een promotiewedstrijd tegen een van de andere poulewinnaars. Als we die partij binnenslepen lonkt de hoofdklasse… Maar eerst komend weekend, want de Tongelreep is geen gemakkelijke tegenstander en kan nog roet in het eten gooien. Op 6 mei gaan we (wederom) goed voorbereid richting Sint-Michielsgestel, dus wie weet…