Golfuitje op het Efteling Golfpark

terras2-eftelingOnlangs heeft in Asten een belangrijke benoeming plaats gevonden. De Heer Harry Welten is benoemd als de nieuwe Piet Paulusma van het Zuiden. Het is nl. niet te geloven dat Harry, die meestal het uitstapje organiseert op woensdag, deze keer koos voor vrijdag. Woensdag regende het dat het goot, vrijdag prima golfweer. We hadden de mooiste dag van de week te pakken. Je kunt het weer voorspellen of niet!

Er waren 62 deelnemers die zich allemaal dankzij de goede routebeschrijving of vriend “Tom Tom” in het mooie clubhuis van de Eftelinggolf meldden. De koffie met een heerlijk snoepje stond klaar. Al spoedig zat er de stemming goed in. Iedereen zocht zijn golfmaatjes van zijn flight en het aantal slagen dat zij of hij extra kreeg gezien haar of zijn handicap. Ik heb helaas wat meer slagen gebruikt en daarom noodgedwongen de slagzin van de Olympische Spelen “Deelnemen is belangrijker dan winnen” op mij van toepassing verklaard.

 

Klokslag 9.30 u startten 8 flights op hole 1 en 8 flights op hole 10. De beide Marshalls Peter en Albert gaven nog extra baaninformatie en wensten ons veel succes. Je kon aan beider gezicht zien dat ze trots waren op “hun” baan. De baan zag er ook prachtig uit, mooie brede fairways, typische bosholes en diverse parkbaanholes waarin waterpartijen en bospercelen elkaar afwisselden. Het was een redelijke vlakke baan met de nodige waterhindernissen Vooral hole 3 heeft onze flight de nodige ballen gekost. De beide Marshalls zorgden er op een vriendelijke manier voor dat geen “vreemde indringers” tussen onze flights inkwamen, dat kwam een snel en spoedig verloop van de wedstrijd ten goede. Onderweg werden we nog verrast op een lekker worstenbroodje.

Rond half vier waren we allemaal weer terug in het mooie grote sprookjesachtige clubhuis. Het mooie weer liet toe, dat we allemaal een leuk plaatsje vonden op het terras. Herman telde alle scoreformulieren na en constateerde dat ze in Someren en Asten nog goed kunnen tellen. Harry maakte daarna de uitslag bekend.

Neary Heren – Gertjan van den Heuvel
Neary Dames – Jose van der Wijst
Longest drive Heren – Harry Welten
Longest drive Dames – Phil van Geffen

Het klassement Heren:
1e Gertjan van den Heuvel met 36 punten (handicap 6,2)
2e Cor Cortie met 36 punten (handicap 25,4)
3e Goof Kooiman met 33 punten (handicap 33)

Het klassement Dames.
1e Yvonne van der Kruijs met 38 punten (handicap 22,5)
2e Truus Kooiman 38 punten (handicap 24.7)
3e Maria Dekkers met 36 punten (handicap 36)

Rond zes uur dankte iedereen Harry voor de geweldige organisatie en keerde tevreden huiswaarts.

David