Golfuitje naar Golfclub Mönchengladbach – Wanlo

golfclub-moenchengladbach-wanloOp woensdag 21 mei is door Harry Welten wederom een golfuitstapje georganiseerd. Ditmaal togen wij met maar liefst 54 deelnemers naar de “Mönchengladbacher Golfsportanlage Rittergut Wildenrath”. Het is een vrij vlakke baan en heeft een hogere rating dan ‘Het Woold’. Zo krijgt een golfer met bijvoorbeeld een handicap 19 er maar liefst 3 slagen extra bij.

De eerste groep werd om 9 uur hartelijk ontvangen met koffie en een ‘flink’ stuk gebak. De tweede groep volgde een uur later om de wachttijd voor hun enigszins te bekorten. Na de financiële afhandeling en in ontvangst nemen van de scorekaart kon de eerste flight om tien uur vertrekken. Dit,nadat Harry ons in zijn openingswoordje zeer nadrukkelijk had gevraagd om toch vooral aansluiting te houden met de voorgaande groep. Het bleek achteraf in de praktijk nogal een probleem te zijn! Ikzelf was ingedeeld in een zéér gezellige flight, nl. Maja Thielen, Ann Kampen en Her Knapen. Onze ervaringen tijdens de ronde zijn als volgt:
• Een marshall die tien minuten besteedt aan een uitleg over hoe te lopen en vooral, over wat wel en wat niet te doen.
• Een geweldig mooie baan met ruige begroeiïng rondom. Veel waterpartijen die vaak moeilijk zijn te ontwijken.
• Moeilijke greens, die , gezien onze goede ervaring op ‘Het Woold’, wel een gedegen onderhoudsbeurt mogen ondergaan.
• Ontmoeting met, volgens ons, een zestal jonge muskusratten (waterkonijn). Ze speelden gezellig in de rough en wisten van geen wijken toen Ann naar haar bal wilde lopen. Ann is toen maar zelf geweken en heeft toen vele stoklengtes daar vandaan een bal gedropt! (regel ….?)
• We hadden maar liefst 5 uur nodig voor onze ronde, terwijl er niet gewacht hoefde te worden. Insiders beweerden dat een hele ronde, inclusief de lange verbindingsstukken, ruim 13 km lang is.
De laatste flight met, zoals gebruikelijk onze organisator, kwam rond de klok van half zes binnen. Na een gezellige borrel op het zonovergoten terras hebben we kunnen genieten van een degelijke maaltijd, nl.’ ein riesen Schnitzel mit beilagen ‘. Heerlijk na zo’n geweldige dag. Inmiddels was Herman klaar met het verwerken en controleren van de scorekaarten en kon Harry met de prijsuitreiking beginnen. Ondanks de hoge moeilijkheidsgraad scoorden de deelnemers geweldig!
• Longest drive heren: Frans Renette
• Longest drive dames: Carry van Halteren
• Neary: Thijs Vullings

Klassement dames:
1. Els van der Horst, 43 punten
2. Ton Janssen, 36 punten
3. Ann Kampen, Miriam Vonken en Lenie Waals, 34 punten

Klassement heren:
1. Con van de Nieuwenhoven, 42 punten
2. Raymond Palmer, Piet Leenen, Piet Dekkers en Thijs Vullings, allen 41 punten!

Harry, en ook Herman, bedankt voor jullie vlekkeloze organisatie . Ik kijk alweer uit naar een volgende gelegenheid.
Jean