Golfuitje Golfpark de Efteling

efteling-clubhuisOp vrijdag 20 maart kwamen ruim 60 golfers uit Asten en omgeving naar De Moer om op Golfpark de Efteling te gaan golfen. Op het parkeerterrein bleek al dat de mist hier heel dicht was. Binnen werden we onthaald met een heerlijke kop koffie. Iedereen zocht zijn golfmaatje voor die dag op en ging kijken hoeveel slagen hij kreeg gezien zijn handicap.

Om 9.30u. werd er gestart op hole 1 en hole 10. Ik startte in de eerste flight op hole 10. De marshall twijfelde toch wel heel erg of hij ons kon laten vertrekken. De mist was wel heel erg dik, je kon geen hand voor ogen zien. Er werd toch besloten om van start te gaan.

De marshall vertelde ons dat er op een afstand van een kleine 50 m. een sloot met een bruggetje was. De eerste afslag: de bal vloog, maar….. “ging al snel de mist in”. Waar was hij geland ? Geen gevoel voor richting en afstand. Waar is de green? Niets te zien. Dit had niets te maken met de zonsverduistering die op dat moment plaats vond. Een voortdurend zoeken naar de bal. Bovendien waren de fairways van de laatste 9 holes bewerkt waardoor er veel zand , bandensporen , maar weinig gras was. Het golfen kreeg hierdoor een extra dimensie : de ballen werden omwikkeld met een brede rand zwart zand , wat het slaan wel erg bemoeilijkte. Na 3 holes werd het zicht iets beter, maar het duurde toch nog een hele tijd voordat de mist was opgetrokken.

Deze redelijk vlakke golfbaan heeft brede fairways , maar ook de nodige waterhindernissen. Bij hole 3 stroomt eerst een beek dwars over de hole , wat de afslag wel heel lastig maakt . later stroomt hij over de hele lengte van de hole . Wat een moeilijke hole !! Onderweg werden we verwend met een heerlijk warm worstenbroodje.

Rond 16.00 uur was iedereen weer terug in het sprookjesachtige clubhuis. Na een drankje en een lekkere saté met frites en sla maakte Harry, de geweldige organisator van deze gezellige golfdag de uitslag bekend. Rond 18.00 uur ging iedereen weer heel tevreden naar huis.

UITSLAGEN:

Neary dames      – Elly van Doorn
Neary heren       – Harry van Houts

Longest dames   – Irene Teijssen
Longest heren    – Gertjan van den Heuvel

Klassementen:
Dames:          1e  Truus Kooiman           34 punten
                        2e  Ineke Peeters             31 punten

Heren:            1e  Antoon van Eersel      35 punten
                        2e  Piet Dekkers                33 punten
Ex equo         3e  Patrick van Rulo         32 punten (hc 19)
                              Bert  de Lau                 32 punten (hc 20)
                              Jan Beenker                32 punten (hc 24)

Irene