Golfregelquiz 2016

image

En dan is er weer de Golfregel quiz. 24 febr. 2016 in het clubhuis van Het Woold, clubhuis Volentieri. 19.00 worden we ontvangen. Stipt 19.30 uur willen we beginnen.

Het Hareco team organiseert elk jaar de golfregel quiz. Ook dit jaar onder leiding van Gre en Harry Peeters samen met Mieke Leenders. 

 

Dit jaar zijn Jan van Grotel en Jan Beenker er bij gevraagd om te assisteren omdat Herman vd Zanden ivm gezondheid en Gertjan vd Heuvel in verband met internationale verplichtingen er dit jaar niet bij konden zijn.

Gre opent de avond en heet iedereen op de inmiddels alweer 4egolfregel quiz van harte welkom.

De Quiz onder leiding van quizmaster Harry is verdeeld over een aantal ronden, om precies te zijn zes en tussen elke ronde van ca 6 -10 min. konden alle teams de tussenstanden bekijken op een aantal schermen verspreid in het restaurant.

De schermen opgehangen en aangesloten middels een vernuftig video circuit door Jan van Eijk werden ook gebruikt om de antwoorden op alle vragen door te nemen zodat je direct kon zien waar het mis ging. Of bij een aantal teams waar het juist goed ging.

Gedurende de avond en gaandeweg de quiz komen we er allemaal weer achter hoe lastig golfregels kunnen zijn. Het is door vooral Harry en Gre erg goed in elkaar gezet en hebben er zichtbaar erg veel tijd in gestoken. Met een mooi resultaat.

De grote kampioensbeker staat voor iedereen zichtbaar compleet met praalveren te pronken op de jurytafel. In het begin zag het er niet best uit voor het team dat de titel moest verdedigen “De Chardonnaytjes” ze hadden al direct stevige tegenstand van in totaal 20 teams en ca 100 deelnemers. Het team “De Heren van” namen al direct een stevige koppositie in.

Elke ronde waren het een ander soort vragen. Zo was er een ronde waarbij je de slagen en strafslagen van Teun en Dirk moest noteren. Ze raken bij het lopen van een hole in verschillende golfsituaties verzeild waarbij er heftige discussies ontstaan over wat nu waar of niet waar is.


Kwalitatief Uitermate Teleurstellende slagen die soms wel en soms niet geteld moeten/hoeven/mogen worden. Discussie over het verschil tussen “een bal” en “de bal”.

Teun had op een gegeven moment zoveel strafslagen dat hij op advies van Dirk zijn rechtsbijstandverzekering alvast is gaan bellen. Ook dat leverde weer strafslagen op want zoals je weet “advies” dat mag niet. 

Uiteindelijk zijn alle rondes doorlopen. Heeft iedereen het zichtbaar naar zijn zin gehad. Tijdens de avond worden we getrakteerd op enkele heerlijke versnaperingen zodat de drankjes nog beter mochten smaken.

De jury gaat in beraad en telt alle punten op. De winnaars van het vorig jaar “de Chardonnaytjes” delen na een mooie eindsprint de tweede plaats met het team “Uitgeput” de winnaars en kampioenen van 2016 zijn geworden de heren van het team wat aan het begin al de leiding nam namelijk team “de Heren van” ze haalden in totaal 127 punten (max te halen was 158).

Een knappe prestatie en we wensen “de heren van” van harte proficiat met het behalen van de titel.

Na het bekent maken van de uitslagen neemt onze voorzitter Harry Span nog even het woord. Hij bedankt alle deelnemers maar vooral ook de organisatie in handen van Hareco. Speciale dank aan Harry en Gre Peeters. Ook merkt Harry op dat het opvalt dat er elke jaar weer meer deelnemers bij komen en spreekt daarmee de hoop uit dat ook in 2017 het Hareco team weer de moeite neemt om de organisatie van de quiz weer op zich te nemen en zo,voor veel mensen een erg leuke avond te bezorgen.

Ook namens mij bedankt ik heb het erg naar mijn zin gehad en hopelijk tot volgend jaar bij de golfregel quiz 2017.

 

Met een vriendelijke golfgroet,

Leon Verkoelen.