Golfen in het buitenland

Golfen in het buitenland is altijd leuk. Met je vrienden een weekend weg en alleen maar golfen. Je hoeft niet ver te gaan en de banen zijn kompleet anders als wat we in Nederland gewend zijn. Vooral de hoogteverschillen zijn voor ons Nederlanders elke keer weer een belevenis. Sommigen vinden het heerlijk en uitdagend om toch gewoon te lopen, duwen met je kar of je tas op de rug in plaats van met een buggy rond te gaan.

Voor anderen is het een feest om niet te hoeven lopen. Althans zolang het goed gaat. Hier waar alles vlak is hoef je alleen maar te sturen. Een beetje links een beetje rechts, te hard ga je bijna nooit. Ongelukken of gevaarlijke momenten heb ik nog niet meegemaakt. Tot ik dus met wat vrienden een weekendje ben gaan golfen.

Het was al direct op hole 1. In de slip en achteruit de berg af. Enkele angstige momenten later hebben de bestuurder Piet en bijrijder Noud enorm veel geluk gehad.
Op de foto’s zie je nauwelijks de diepte waar de onfortuinlijke hier mee te maken hadden. Een boompje heeft ze behoed voor nog een diepere val.

Crash-1-530

Gelukkig waren we snel van de schrik hersteld en konden we weer verder. Voor de greenkeepers die de buggy omhoog getakeld hebben leek het dagelijks werk en waren niet erg onder de indruk van de bijna-dood-ervaring. We blijven in de toekomst fijn op het Woold golfen en doen geen gekke dingen meer (voorlopig)

Met vriendelijke golfgroeten,
Leon Verkoelen