Golfcompetitie 2014, dames 1: Golfers of gastvrouwen?

dames1Die golfcompetitie is eigenlijk best vreemd. Denk je 5 weekenden achter elkaar lekker te kunnen gaan golfen en daarmee voor enkele zondagen alle verplichtingen en beslommeringen, die bij je taken en verantwoordelijkheden als gezinsmanager horen, thuis te kunnen laten.

Nou vergeet het maar. Er staat je op één van die competitiedagen een enorme verrassing te wachten……..je golft helemaal niet, nee je bent gastvrouw! En nog wel voor je tegenstanders.

Nog NOOIT eerder meegemaakt.

 

Waar draait het om op zo’n dag: toch om 6.30 uur je bed uit, slaapdronken binnen vallen in het clubhuis (een enkele tegenstander nam dit wel héél serieus), welkomstbord voor de gasten(lees tegenstanders), bunkers aanharken, directietafel met flip-overs, muntjes voor ballenapparaat, zenuwachtig gedoe met wedstrijdformulieren, welkomstwoord door ‘onze’ Birgit, local rules op een rijtje, nagels lakken en bijpassende shawltjes draperen, bal spotten bij de afslag op hole 1 en 2, hopen op goed weer (scheelt namelijk geklaag en dat wil je zo min mogelijk hebben als gastvrouw), snoep uitdelen, rondrijden in buggies, buffer vormen tussen de vrouwen en mannen, borrelen, speeches, kleine klachtjes aanhoren en deze ook weer weglachen, kleedlokaal op orde, tafelschikking voor het diner, overdag teamuniform aan, ‘s avonds je cocktailjurkje, overleg met restaurantpersoneel, zorgen dat alle tegenstanders weer op tijd aan de singlewedstrijden beginnen, uitslagen verzamelen, voor iedereen een hartelijk woord na een gewonnen of verloren partijtje, bitterballen, allemaal gedouched aan tafel, fluitconcert van de mannen, speech door onze captain, samen eten met de 3 L’s (Lekker Lullen en Lachen) en uiteindelijk moe maar voldaan een afzakkertje drinken aan de bar.

Eerlijk gezegd golf ik tijdens de competitie liever op de baan van de tegenstander, want dan blijft bovenstaande lijst mij bespaard op een vrije zondag, maarrrrrrrrrrrrrr het moet gezegd worden:
“Lieve medewerkers van golfbaan het Woold en restaurant Volentieri, wat hebben jullie goed voor onze tegenstanders en ons gezorgd. Een gastvrijheid, die in elk detail terug te vinden is in jullie dienstverlening! Chapeau!”