Golf met hindernissen op Schloss Haag

schloss haag 001 360Aan het weer lag het niet op woensdag 11 oktober. De hele dag droog, hoewel er weinig zon te zien was. De hindernissen werden veroorzaakt door de fairways. Mopperen wij wel eens op de ijverige greenkeepers van Het Woold omdat ze met name tijdens de competitie op maandag druk over de baan maaien, op Schloss Haag maaien ze duidelijk minder. Vooral in het lange gras naast de fairways was het niet gemakkelijk je bal terug te vinden.

Maja Thielen had een grote felicitatiekaart klaargelegd die door iedereen werd getekend, omdat Herman van der Zanden op 10 oktober 75 jaar was geworden. Proficiat Herman!

Maar waar waren David Verhees en Jan van Hoof?? Wij ongerust….bellen met Frederique….Bellen naar Davids mobieltje hielp niet. Dat zat natuurlijk in zijn golftas! Het thuisfront wist te melden dat ze al voor acht uur waren vertrokken. Het was al 10 uur geweest en we hadden al enkele herindelingen in de flights gemaakt, toen ze binnenstormden. David had tevergeefs naar de afrit GELDERN gezocht, maar tot Duisburg niets gevonden. Opgelost!

En och, het was gezellig in de flights en iedereen had het moeilijk in de baan, dat kun je aan de puntenaantallen zien.
We waren met exact 50 golfers en we konden tegelijkertijd starten op Loch 1 und Loch 10. En zoals gebruikelijk was er na 9 Loch soep. Zoveel soep dat de laatste flights nog wel een extra kop opschepten. Om half vijf was iedereen binnen. Gek genoeg waren er al acht personen die de Schnitzel auf Wiener Art al achter de kiezen hadden. Een misverstand, volgens de restauranteigenaar veroorzaakt door enkele golfers die verteld hadden dat ze wat vroeger weg wilden…..

Bij de prijsuitreiking werd een extra prijs verstrekt aan Jan van Hoof, die als ballensponsor al enkele uitstapjes de daders van de meeste misslagen weet te compenseren.

Golfaccountant Jan Derks keek nog eens streng door de ingeleverde kaarten en kwam met de volgende resultaten:

Longest drive dames: Anneke Wolters
Longest drive heren: Allard Smeenk
Neary: Jan Derks

Klassement dames:
1. Anneke Wolters 28 punten
2. Ann van der Cruijs 28 punten
3. Ton Jansen 20 punten

Klassement heren:
1. Huub Leenders 31 punten
2. Jan Gondrie 30 punten
3. Bart Nelissen 29 punten