Gezellige vrijwilligerswedstrijd 2016

clubhuis 6Zaterdag 16 april is de jaarlijkse dag, waarop de vele vrijwilligers binnen onze vereniging door het bestuur en GVR uitgenodigd zijn, om eens gezellig ‘onder ons’ een balletje te slaan..

Gewoon een leuke golfwedstrijd met een natje en een droogje voor al die mensen binnen het bestuur en commissies, die het gehele jaar door, in touw zijn om onze vereniging en golfbaan fris, vernieuwend en levendig te houden.

Om 12.30 uur staat de ontvangst gepland met koffie en gebak en rond de klok van 13.00 uur is er een welkomstwoord van clubvoorzitter Harry Span. Trots is hij op onze vereniging met zoveel ondersteunende vrijwilligers. De waardering hiervoor is er dan ook dit jaar weer in de vorm van deze dag, vroeg in het seizoen en de vrijwilligersavond in het late najaar. Helaas is Harry vandaag zelf verhinderd maar “voor de prijzen maakt dat niet veel uit”.

Hij wenst alle deelnemers vandaag, ondanks de wat mindere weersomstandigheden, een bijzonder gezellige en fijne dag toe. Dan is het woord aan onze nieuwe WECO-voorzitter Frans Renette met de noodzakelijke wedstrijdinformatie.

Een golfmiddag in twee delen: allereerst de FBBB (four ball-better- ball) wedstrijd op de Gezandebaan (9 holes) –Flights van twee personen/2 teams/flight en daarna de 9 holes wedstrijd FBBB, op de eerste 9 holes van de Vier Eijckenbaan. Beide met stablefordverrekening 80%. Afslag: tee Gezandebaan : geel resp. rood; tee Vier Eijckenbaan : rood voor dames en heren.

Verder: de longest voor dames en heren op hole 2 van de Vier Eijckenbaan en de neary op de holes 6 (dames) en 7 (heren) van de Gezandebaan..
Tussen de twee wedsrijdgedeelten is er een pauze met een versnapering. Uiteraard wenst Frans iedereen eveneens een fijne golfmiddag toe.

Rond de klok van 13.15 uur vetrekken de 40 deelnemers naar hun starthole op de Gezandebaan (shotgun) om zo rond 15.00 uur terug te keren in het clubhuis voor een drankje en een hapje.

Ruim drie kwartier later volgen dan de 9 holes op de Vier Eijckenbaan (holes 1-9). Natuurlijk is dit hartstikke gezellig. Ik ga dit keer ook geen lange verhandeling geven over de weersomstandigheden. Het was overwegend droog in ieder geval, wel wat fris met veel wind en een sporadisch opduikend zonnetje. Gewoon redelijk golfweer dus.

Om ongeveer 18.00 uur is iedereen weer terug in het clubhuis voor de traditionele gezellige uurtjes met een drankje en wat lekkere hapjes én de prijsuitreiking door Frans Renette en Sjaak Leenders.

Hartstikke gezellig, zei ik dus. Inderdaad als je merkt dat er twee flights enthousiast en met veel overtuiging meespelen op basis van de spelvorm ‘Texas Scramble” en de resultaten daarvan, met enige fantasie, in de computer hebben ingebracht.

En dan hole 8 van de Vier Eijckenbaan met rechts de Eeuwselse Loop. U weet wel, die plek waar zoveel ballen in het water verdwijnen. Vandaag géén ballen, maar wel de trolley met tas en stokken van de voorzitter.

Bij deze dus de uitslagen:
Longest: Anneke Wolters.
Neary to the pin: Dolly Veldman en Jan van Grotel.

Gecombineerde wedstrijd:
1ste prijs met 39 Stablefordpunten: Jan Looijmans en Firmin Ruttens.
2de prijs met 38 Stablefordpunten: Maria van der Loo en Bart Nelissen.
3de prijs met 38 Stablefordpunten: Mieke van Nuland en Will van de Moosdijk.

Speciale vermelding: Onze ‘golfster van het jaar’ Karin Jobse slaat ‘een hole in one’ op hole 7 van de Gezandebaan!
Alle winnaars van harte proficiat.

Daarna is er nog een dankwoord van Frans Renette voor alle vrijwilligers en graag tot volgend jaar.

Pr/Cie
Peter Fransen