Gezellig en geslaagd ouder-kind toernooi

Zondag 11 oktober 2015. Het jaarlijkse ouder-kind toernooi, ditmaal niet, net als in voorgaande jaren, in de lentemaand mei, maar nu als evenement in de herfstmaand oktober. Oh jazeker, er zijn natuurlijk risico’s; de weersomstandigheden kunnen gewoon bar en boos zijn. Gelukkig is niets minder waar. Een frisse maar zonovergoten prachtige herfstdag was het vandaag. Gewoon prachtig golfweer voor de 53 deelnemende kinderen, ouders en grootouders.

Zo rond de klok van half twee heet Ber Raemaekers alle deelnemers en belangstellenden van harte welkom namens de jeugdcommissie. Daarna is het woord aan commissievoorzitter Rob Mouwen.

tegel 300De hoogste tijd vandaag om de jeugdclubkampioenen van dit jaar, Nova Loomans en Pieter-Jan Custermans, te huldigen met de bijbehorende tegel in de ‘Circle of Fame’, aan terraszijde van het clubhuis. Tijd dus ook voor foto’s, felicitaties en de wisselbekers. Proficiat allebei natuurlijk! Tja, het leggen van zo’n tegel met je naam daarop, voor altijd vastgelegd, is natuurlijk hartstikke apart. Dat heeft niet iedereen natuurlijk!

Dan is het tijd voor de grote groepsfoto van alle deelnemers vandaag. Ber dirigeert ons allen naar de put-oefengreen en even later maakt Jan Beenker een prachtige foto. Heel erg geslaagd zegt hij. Enfin, oordeelt u zelf maar!

Dan is er de briefing van Ber voor de deelnemers vandaag: Gezandebaan, 9 holes + 1 speciale chip- en putgreen, spelvorm Texas Scramble (afslag ieder, beste balligging bepalen- nieuwe afslag voor ieder- enz), aantal slagen per flight noteren, shotgun start 14.00 uur. Aantal deelnemende flights: 16.

Het worden inderdaad een drietal zonnige en gezellige golfuurtjes op onze knusse Gezandebaan. Vooral de extra chip- en puthole (driemaal chippen naar een geringde cirkel en driemaal putten door smalle doorgangen, met puntentelling, onder de bezielende leiding van Ber Raemaekers, Rens van der Schouw en Sylvia van Son, was een zeer geslaagde vinding.

Na afloop is er op deze speciale hole nog een extra wedstrijd tussen een drietal ouders en een drietal jeugdspelers. Volgens spelleider Ber Raemaekers is de winst voor de jeugd: Lauryn van de Kerkhof, Bob van Beeck en Janske Loomans, proficiat!!

Tegen vijf uur ’s middags keren de deelnemers voldaan en enthousiast terug naar het zonnige clubhuis, waar nog geruime tijd wordt nagekletst onder het genot van de onvolprezen bitterbal en de nodige drankjes.

En dan de prijzen: allen 27 slagen!
1ste prijs: familie Timmermans
2de prijs: familie Leenen
3de prijs: familie Goyarts

Neary voor kinderen: geen winnaar.
Aanmoedigingsprijs voor de puttingcourse: Olivier Timmermans.

Ber Raemaekers sluit deze middag af met een dankwoord aan de mede-commissieleden (Rob Mouwen, Nick Goedhart, Sylvia van Son, Raymond Koster, Rens van der Schouw en Heleen van Poppel), alle deelnemers voor de gezellige warme sfeer, de pr-commissie voor het verslag en de foto’s en vooral ook de weergoden en de nonnen voor het aangename weer vandaag. En voor volgend jaar: Geen “ouder-kind” maar “kind-ouder”-toernooi.

Tot volgend jaar!! P.S. Jan Beenker en Rens van der Schouw: dank voor de foto’s. Die zijn zo mooi dat we ze in groot formaat HIER op Facebook hebben gezet!

Pr/Cie Peter Fransen