Geslaagde, zonnige ‘vroege vogels’ wedstrijd

vv003 300Het is Hemelvaartsdag, 14 mei 2015. Bij ons gaat de wekker af om , jazeker, 05.15 uur. Hoe vroeg wil je hebben? Vandaag hebben we samen, mijn vrouw Nelly en ik dus, ingeschreven voor de ‘Vroege Vogels’-wedstrijd met ontbijt en dat betekent inderdaad zo vroeg opstaan. Een soort ‘dauwtrappen’ wordt het dus, maar dan met een golfclub in je handen!

Kwart over zes aanwezig zijn; om half zeven de briefing en om zeven uur startklaar staan op de toegewezen hole. Dit jaar kan de EVCO (Bart Nelissen, Marjan Baaten en Coby Span) 36 deelnemers begroeten. Inderdaad 36 enthousiaste vroege vogels, die vandaag, een paar uur lang, vooral willen genieten van de prachtige flora en fauna op dit vroege uur in de lente.

En mooi is het op deze zonnige dag, met een grote verscheidenheid aan vogelgeluiden, kwakende kikkers in de poelen en de talloze bomen en struiken in hun prachtig groene lentetooi. Op vele plaatsen zie je op dit vroege uur de vochtdampen boven de fairways opstijgen. Gewoon genieten dus.

Zoals reeds vermeld, om half zeven is er het welkomstwoord en de briefing van Bart Nelissen. We spelen vandaag 9 holes op de Viereijkenbaan (holes 10-18) met een ‘shotgun’ start.
Twee teams per flight met de spelvorm FBBB (ieder binnen zijn team speelt zijn eigen bal; beste resultaat per hole met stableford-verrekening telt). Pinpositie vandaag: rood.

vv001 300En gezellig is het inderdaad. Tja, maar wat wil je met dit prachtige weer en schitterende natuur. Het wordt een bijzonder aangename vroege morgen. Zo rond de klok van half tien keert iedere flight weer terug op het ‘thuishonk’ waar het smakelijke ontbijt-buffet al klaar staat. Uiteraard laat iedereen zich dit goed smaken na deze vroege ínspanning’.

Rond half elf: ‘het ultieme moment’:de winnaars dus met bijbehorende enveloppen.

Bart heeft prijzen voor de eerste drie van de in totaal 18 flights, die vandaag gespeeld hebben.
1ste prijs: Bert van den Boer en Coby Span met 23 punten.
2de prijs: Riet van Grotel en Jan Derks met 22 punten.
3de prijs:Mieke van Nuland en Bert Lases met eveneens 22 punten.

Alle prijswinnaars: van harte proficiat!

Bart dankt eenieder voor de deelname vandaag en graag tot volgend jaar “en breng dan hetzelfde weer mee”. Verder graag aandacht voor de komende EVCO-activiteit: Het Midzomertoernooi op zaterdag 20 juni a.s. Zoals gezegd: een prachtige golfmorgen! Echt de moeite waard. Volgend jaar? Gewoon meedoen!!

PR/Cie
Peter Fransen