Geslaagd toernooi Golfen Zonder Grenzen

Foto Rob Fritsen / SirisDe eerste editie van het Golfen Zonder Grenzen Golftoernooi zit erop. Voorzitter Gijs van den Oever van de gelijknamige stichting is een tevreden man. Zo’n 94 deelnemers, waaronder een aantal bekende (ex)sporters, namen vrijdag ondanks de hitte deel aan het toernooi.

Daar werd geld ingezameld voor de Woold-Bully, een hulpmiddel waarmee mensen die in een rolstoel zitten toch kunnen staan en golf spelen. Na de wedstrijd bleek dat voldoende fondsen waren gegenereerd om de aanschaf van de bully te bekostigen. En dat is een fantastisch resultaat.

De foto’s van deze wedstrijd vindt u HIER

Heet heet heet
Het was warm vrijdag, zo warm dat menigeen twijfelde of het zou lukken om de wedstrijd bij deze extreme temperaturen uit te lopen. Maar baanmanagement en eigenaren hadden er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de temperaturen draaglijk waren door de plaatsing van schaduwschermen, door de aanwezigheid van gekoelde dranken en fruit in de baan en door een sublieme baancatering die zijn gelijke niet kent in golfland Nederland. En dat alles als gift aan de stichting. De totale wedstrijdinleg kwam ten goede aan de stichting, de baan, eten en drinken werden gesponsord door de eigenaren van Het Woold. Hulde!

De wedstrijd
Nadat de deelnemers hun ronde hadden afgewerkt en zich verfrist hadden werd een uitgebreid Walking Dinner geserveerd. Ook hier ontbrak het nergens aan, koks en bedienend personeel zetten hun beste beentje voor. In de loop van de avond werd ook de uitslag van de golfwedstrijd bekend gemaakt. Die werd gespeeld volgens het Texas Scamble systeem in teams.

 

Als eerste eindigden Wim van der Linden, Hugo van Osch, John Schoenmakers en Marcel Ballkestein, direct gevolgd door Gijs van den Oever, Frans Sijben, hein Peeters en Piet Schrijvers. Het team bestaande uit Luc de Meulemeester, Jules Klerken, Philippe Mattioni en Richard Stiphout werd derde.

De Woold Bully
baancat 002 300De Woold Bully werd gepresenteerd aan de deelnemers. Het is de bedoeling dat rolstoelers met behulp van de bully gaan spelen op de banen van het Woold. Daardoor kunnen ze gewoon meedoen en integreren in plaats van zichzelf te isoleren. En dat laatste is behoudens de aanschaf van de bully misschien wel het belangrijkste lange-termijndoel van de Stichting Golfen Zonder Grenzen die er samen met de equipe van het Woold in slaagde om iedereen ondanks de hitte een fantastische dag te bezorgen en met een goed gevoel huiswaarts te doen keren.

Sponsoren, deelnemers en begunstigers bedankt!

 

PVL/0715