Geslaagd Ouder-Kindtoernooi

ouderkind001Voorzitter Nick Goedhart van de jeugdcommissie van onze golfvereniging heet de 31 deelnemende kinderen, ouders en grootouders aan dit jaarlijks terugkerende evenement van harte welkom op deze toch redelijk zonnige zaterdagmiddag.

Ditmaal een gezellige golfwedstrijd over 2 x 9 holes op de Gezandebaan met de spelvorm Texas Scramble (beurtelings afslaan en verder spelen vanaf de gekozen ligplaats van de beste bal).

Om het vooral leuk en gezellig te houden mag iedereen telkens opnieuw vanaf de gekozen plek zijn bal spelen. En nu wordt het volgens Nick nog best interessant: er is een flight van 5 personen en d.w.z. dat iedere flight telkens 5 keer de bal mag spelen (ook de flights met 3 of 4 personen dus!).

Dit jaar zijn er nog een paar extra prijzen te verdienen: een neary voor de kinderen op hole 6 en een neary voor volwassenen op hole 7.

Nick vermeldt nog even twee belangrijke punten: zoek niet te lang naar moeilijk vindbare ballen en pak je bal op als er binnen je flight door anderen gescoord is. Dit bevordert de speelsnelheid en voorkomt opstoppingen. Rond de klok van twee vertrekken alle flights naar hun starthole (shotgun). Het worden inderdaad een drietal zonnige en gezellige golfuurtjes op de knusse Gezandebaan. Tegen vijf uur ‘s middags keren de deelnemers voldaan en enthousiast terug naar het clubhuis, waar nog geruime tijd wordt nagekletst onder het genot van enkele hapjes en drankjes. Even later kan Nick, na het controleren van de ingeleverde scorekaarten, de prijswinnaars bekendmaken.

  • 1ste prijs: familie Mouwen/Slegers met 48 slagen
  • 2de prijs: familie van Son met 53 slagen
  • 3de prijs: familie Raemakers met 54 slagen\
  • Neary kinderen: Kimberly van Son
  • Neary volwassenen: Piet Slegers.

Dan is er een dankwoord van Frank Mouwen, namens het winnende team, voor de wedstrijdleiding en de belofte om zeker ook volgend jaar weer mee te doen.

Nick Goedhart besluit deze geslaagde middag met een dankwoord aan zijn mede-commissieleden (Jos Mooren, Sylvia van Son, Raymond Koster, Rens van der Schouw en Bart Verkoelen), de deelnemers en vooral ook de weergoden op deze zaterdag.
Tot volgend jaar dus!

PR/Cie
Peter Fransen