Geslaagd Midzomeravond-Airborne toernooi

Het stond al geruime tijd op het activiteitenprogramma van onze vereniging. Het Midzomeravond- toernooi en ditmaal met de toevoeging Airborne. Ja, en Airborne staat dan voor het ‘Wehrmachtshuisje’ met daarin het welbekende mini-oorlogsmuseum.

Een extra dimensie omdat het museum deze avond opengesteld is voor de deelnemers. Ons golflid Con van Nieuwenhoven, is de hele avond paraat om, tijdens de ‘pauze’ op hole 9, uitgebreid te vertellen over de historie van dit huisje en het museum. Con! Dank voor je inzet!

airborne 530

Ja, en dan het toernooi, eigenlijk is het geen toernooi maar een gezellige golfwedstrijd aan het begin van de zomer. En dan gezellig met hoofdletters!
In het verslag van vorig jaar had ik u al gemeld dat de avond een schot in de roos was gebleken en dat was schijnbaar niet aan dovemansoren gezegd. Hadden we vorig jaar 48 deelnemers, ditmaal hadden zich 60 golfers aangemeld voor dit EVCO-evenement, voortreffelijk georganiseerd door Coby Span en Bart Nelissen.

midzom 002 300Het concept? Heel in het kort: een golfwedstrijd (9 holes) op de Vier Eijckenbaan op basis van de spelvorm Texas Scramble met daaraan gekoppeld een 4-gangen diner voor, tijdens en na de wedstrijd. En zeg zelf, dat klinkt toch hartstikke aantrekkelijk, nietwaar?

En dat is het ook op zaterdag 20 juni, jazeker, bijna de langste dag van het jaar dus. Het is rond vijf uur in de namiddag als alle deelnemers het clubhuis binnenkomen en zich aanmelden bij Coby en Bart. Na de ontvangst van de scorekaarten per flight/team van 4, is er een welkomstwoord van Bart en de ‘briefing’ voor deze avond met de belofte dat het ook dit jaar een mooie avond met uitstekend weer zal zijn, met ‘in de baan’ sfeervolle, gezellige restaurants tussen hole 4/5 en bij het Wehrmachtshuisje.

Er zijn prijzen voor de eerste drie teams, de neary to the pin en de longest. Voordat alle flights naar hun starthole vertrekken (shotgun-18.00 uur) volgt eerst het eerste gerecht in Volentieri: een heerlijk kop soep met broodjes. Een perfect begin dus voor deze wedstrijd.

En dan de avond, Prachtig, nagenoeg windstil weer. Weliswaar bewolkt maar zeer aangenaam om te golfen en romantisch te tafelen in de ‘buiten-restaurants’ (voorgerecht en hoofd-gerecht). Bij ieder restaurant drie tafels, smaakvol gedekt met veldboeketten, een goed glas wijn en voortreffelijk smakende gerechten. Ja, en midden in die prachtige natuur, dan voel je je een rijk mens, miljonair bijna, maar dan zonder centen.

Zo rond de klok van 21.15 uur keert iedereen, uiteraard zeer voldaan, terug naar het clubhuis, waar later op de avond, als sluitstuk van een uitermate geslaagd evenement, een smakelijk nagerecht wordt geserveerd. Om 22.00 uur is het woord weer aan Bart Nelissen. Het was ook dit jaar weer bijzonder succesvol.

En dan de prijswinnaars:

  • 3de prijs: team Greet Kunnen, Frans van Eijk, Betsie van Abeelen en Harrie Sanders.
  • 2de prijs: team Toine Manders, Willy v.d. Kerkhof, Truus Sanders en Marinel vanMelis.
  • 1ste prijs: team Dolly Veldman, Maya Thielen, Harry Peeters en Theo Lankhorst.

Neary: Truus Sanders en Harrie Sanders; Longest: Rian Stokmans en Peter Fransen.

De volledige uitslagen kunt u elders op de site nazien.

midzom 003 300Tot slot vraagt Bart Nelissen aandacht voor het “Thuisblijf” toernooi op 9 augustus.
Namens het winnende team is er een dankwoord van Maya Thielen voor deze geweldige avond. Een welgemeend ‘dank je wel’ voor de koks, de bediening en de organisatie!!

En terecht dus!
Zeker tot volgend jaar, het is werkelijk een echte aanrader!!

PR/Cie
Peter Fransen