Friendscup Woold en De Golfhorst

friends003 300Al enkele jaren een van ‘bestsellers’ binnen de vele activiteiten van onze golfvereniging. Tijd dus om mezelf en “ons Nelly” maar eens in te schrijven voor de versie 2015. Deze stond gepland op dinsdag 28 april.

Tja, en een succes werd het. Liefst 49 Woold-leden en 46 Golfhorst-golfers hadden zich aangemeld voor deze bijzondere uitwisselingsdag. En ook nu was het, eigenlijk verrassend vroeg, zo rond 10.00 uur al bijzonder druk. Vooral met gasten van de Golfhorst. Een kleine communicatie-stoornis aldaar, was de oorzaak, dat zij al ruim een uur voor de afgesproken ontvangst (11.30 uur) in ons clubhuis aan de koffie met appeltaart zaten. Geen probleem echter, gewoon een bakje koffie extra, een beetje putten en wat proefslagen. Een uur is dan zo voorbij.

Enfin, om 12.30 uur is er het welkomstwoord van Frans Renette namens het organiserende team ( Frans dus, Gré Peters, Cor Smulders en Nick Goedhart). Daarna volgt de speluitleg. Ik ga dit niet te uitgebreid beschrijven. In het kort dus: 2 mix-teams per fligt ( team = 1 x Golfhorst en 1 x Het Woold; U begrijpt het: geen onderlinge competitie maar als “friends”.).
Spelvorm: FBBB; NQ; Stableford, Pinpositie: blauw. Verder: de neary to the pin: hole 5; neary to the line: hole 11 en tot slot de longest: hole 18. Op de scorekaarten: score per teamlid vermelden. Computer bepaald beste stableford- resultaat per team. Dan nog enige aantekeningen: drainage-plekken: bal mag geplaatst worden en verder de biotopen: niet betreden dus!

friends005 300Even later vertrekken alle teams naar hun starthole om na het shotgun-signaal (13.00 uur) met de 18 holes-wedstrijd op de Vier Eijckenbaan te beginnen.

En gezellig werd het. Na een buitje regen net voor de start blijft het verder de hele middag weliswaar winderig maar droog; sterker nog het wordt steeds zonniger. Perfect golfweer dus.

Een fijne golfdag met erg gezellige “buren” van de “Golfhorst”. Onderweg is er koffie, wordt er een bijzonder smaakvol asperge-broodje geserveerd en, uiteraard zou ik haast willen zeggen, de onvolprezen bitterbal. Verder doet iedereen natuurlijk zijn uiterste best maar dan wel in een sfeervolle ambiance. Ook na de wedstrijd, en die duurt natuurlijk wel ‘effe’ langer dan normaal, zo rond de klok van 18.30 uur, is de stemming opperbest.

Bij de ‘borrel’ en bij het voortreffelijke diner (koks en bedienend personeel: perfect en smaakvol, geweldig gewoon) blijft het nog uren erg prettig vertoeven. Ik denk ook zeker een reden voor iedereen om, naast de ‘return’ op dinsdag 29 september, ook volgend jaar weer van de partij te zijn.

En dan de winnaars van vandaag:

  • Longest: Bert Sanders (Golfhorst) en Tilly Hendriks ; Neary to the pin: Mieke van Munster (Dames) en Tom Tullemans bij de Heren (Golfhorst).
  • Neary to the line:Marjan Baaten en Wim Bax.

Dan de dagprijzen:
3de plaats: team Neli Marquez da Silva en Theo Nabben met 45 St.punten
2de plaats : team Cor Cortie en Jose Jansma met 46 St. punten
1ste plaats: team Frans van Eijk en Nel de Swart met 46 St. punten

Winnaar FriendsCup: Het Woold met 1300 punten (Golfhorst 1206).

Alle prijswinnaars: van harte proficiat natuurlijk.

Daarna is er een dankwoord van Giel Boonhof namens “De Golfhorst” voor deze heerlijke golfdag. ” De mensen van de Golfhorst zijn zo enthousiast dat ze spontaan een uur eerder zijn gekomen”. Ook met dank aan Henk van Oosterhout, de initiatiefnemer van dit jaarlijkse evenement. Giel benadrukt het nog maar eens: in september is er de revanche, dus geniet nog een aantal maandjes van de bokaal; later verhuist hij weer naar de Golfhorst.

Even later zijn er nog dankwoorden van voorzitter Harry Span namens onze golfvereniging. “Dank aan het organiserende team. Perfect gedaan”. “We nemen de beker zeker mee naar de Golfhorst in september, maar hij gaat dan ook weer mee in de tas, terug naar Asten”. Ook Eline van der Linden dankt alle betrokkenen voor deze geslaagde dag. Voor de liefhebbers staat er nog een lekker kaasbuffetje gereed.

Tot slot: Frans Renette: Op Koningsdag was er een medaille in de orde van Oranje Nassau voor ons lid Frans Sijben.

Misschien overbodig om te vermelden, maar ik doe het toch: het was nog lang erg druk en bijzonder gezellig in ons clubhuis. Alle deelnemers: graag tot ziens op dinsdag 29 september en zeker ook graag tot volgend jaar. Het is echt de moeite waard!

PR/Cie
Peter Fransen