Finaledag Woold Rydercup

grieken 1200

Zaterdag 27 oktober, de laatste speeldag van deze tweede en uiterst succesvolle Rydercup-competitie op de Vier Eijckenbaan van het Woold. Inderdaad een geweldig succes en daarmee is zeker niets teveel gezegd. Dit jaar liefst 18 teams met de meest ludieke namen en veelal een toepasselijke outfit, gerelateerd aan een land, hebben in dit tweede seizoen deelgenomen aan deze enerverende Ryder-matchplay-wedstrijden. (2 teamspelers en 2 singlespelers per team met Hcp-verrekening).

ruder 002 1200

Vanaf eind maart tot en met 1 september is er telkens op de laatste zaterdag van iedere maand, in drie poules van zes teams intensief strijd geleverd. De laatste ‘schiftings’-ronde, de zg. kruisfinales, werd met veel enthousiasme op zaterdag 29 september gespeeld. Op deze dag werd bepaald om welke plek ieder team op de finaledag zal gaan strijden.

Vandaag is het dus zover: de afsluitende ”laatste rondgang”. De finalewedstrijden! Daarnaast is er ook vandaag weer een single-strokeplaywedstrijd voor die teamleden die niet meespelen in de afsluitende matchplay-wedstrijd.

ryder 003 360Na de ontvangst, het invullen van de deelnemerslijsten en de briefing met welkomstwoord door Martien Verdonschot van de Rydercup-commissie, vertrekken alle deelnemers naar de hen toegewezen starthole (shotgun-start om 10.00 uur).
Oh ja, het weer! Daar hebben we het toch altijd en iedere dag over. Ook vandaag weer een van die vele zonnige dagen. Ideaal golfweer op een prachtige golfbaan, getooid in kleurrijke herfsttinten. Wat volgt zijn, ook deze zaterdag weer, spannende en gezellige wedstrijden op alle holes, niet alleen bij de matchplayers maar ook bij de deelnemende teamgenoten in de strokeplaywedstrijd.

Als laat in de namiddag alle deelnemers terug zijn in het clubhuis blijkt ook de strijd om de eerste plaats al beslist te zijn. Dit jaar dus, in tegenstelling tot vorig jaar geen “sudden death” wedstrijd op hole 18. De strijd om de plaatsen een en twee tussen de teams Estofada, Andorra en, net als vorig jaar, de Tzatziki’s uit Griekenland, wordt ook nu weer gewonnen door laatstgenoemd team.
Een geweldige prestatie van de teamleden: Karin Jobse, Marjolein van der Kruis, Dolly Veldman, Jan Karel Jobse, Stephan Oost, Stephan Langedijk en Theo Lankhorst.

ryder 004 1200

De andere winnaars:

De strijd om de derde plaats is beslist in het voordeel van “Sanuk Salei Bralimbel” na een nipte winst op het team van “Loch Ness”.
En last but not least: de winnaar van de strokeplay-wedstrijd vandaag: John Driessen met een netto score van 75.
Alle winnaars van harte gefeliciteerd!!

Er volgt een uitgebreid en ludiek dankwoord van Jan Karel Jobse namens het winnende team. Dank aan de wedstrijdcommissie en een applaus voor de tegenstander vandaag; trots is hij ook op zijn team en het land dat ze vertegenwoordigen (met verwijzing naar de prachtige golfbanen aldaar en vooral de heerlijke keuken in vgl met die van Andorra).

ruder 005 360We genieten inderdaad allen van een heerlijke gerecht naar het recept van de beste poule-winnaar ( Tzatziki’s uit Griekenland). Daarna is er een dankwoord van Frans Renette aan alle deelnemers van deze tweede jaargang. 

Toch wel belangrijk om even te vermelden: de commissie staat natuurlijk open voor nieuwe ideeën. Schroom niet om die bij de WECO aan te dragen!

Niettemin: Het was ook nu weer een succes en iedereen heeft er z.i. volop van genoten. Inderdaad, een geweldig succes.  Graag tot volgend jaar.

Dank aan Gré Peeters, Martien Verdonschot en Frans Renette van het organiserende WECO team voor het vele werk.  Pierre en Jan: dank voor de foto’s.

P.S. De volledige uitslagen kunt u elders op de website nog eens nazien.

PF-Pr/Cie

ryder 011 1200