Finaledag Woold Rydercup 2017

Zaterdag 28 oktober, de achtste en laatste speeldag van deze eerste en uiterst succesvolle Rydercup-competitie op de Vier Eijckenbaan van het Woold. Inderdaad een geweldig succes en daarmee is zeker niets teveel gezegd. Liefst 16 teams met de meest ludieke teamnamen en veelal een toepasselijke outfit, gerelateerd aan een land, hebben in dit eerste seizoen deelgenomen aan deze enerverende Ryder-matchplay-wedstrijden. ( 2 teamspelers en 2 singlespelers per team met Hcp-verrekening).

Vanaf eind april tot en met september, telkens op de laatste zaterdag van iedere maand, is er in twee poules intensief strijd geleverd. En zaterdag 28 oktober dus de afsluitende ”laatste rondgang”. De nummers één van iedere poule spelen vandaag tegen elkaar om te bepalen welk team uiteindelijk de winnaar is. Zo ook spelen de nummers twee om de derde en vierde plaats, de nummers drie voor de vijfde en zesde enz, enz. Daarnaast is er vandaag een single-strokeplaywedstrijd voor die teamleden die vandaag niet meespelen in de afsluitende matchplay-wedstrijd.

Na de ontvangst, het invullen van de deelnemerslijsten en de briefing met welkomstwoord door Frans Renette en Martien Verdonschot van de Rydercup-commissie, vertrekken alle deelnemers naar de hen toegewezen starthole (shotgun-start om 10.00 uur). Oh ja, het weer! Gewoon eigenlijk weer wat je kunt verwachten zo rond het einde van oktober. Echt onstuimig, winderig en vrij kil herfstweer maar gelukkig wel droog!

Wat volgt zijn, ook deze zaterdag weer, spannende en gezellige wedstrijden op alle holes, niet alleen bij de matchplayers maar ook bij de deelnemende teamgenoten in de strokeplaywedstrijd.

Als laat in de namiddag alle deelnemers terug zijn in het clubhuis blijkt het echter nog niet gedaan. De strijd om de plaatsen een en twee is zelfs op de laatste hole nog niet beslist. De Voortrekkers uit Zuid-Afrika en de Tzatziki’s uit Griekenland staan ook nu nog gelijk. Er volgt een zinderende “sudden death” wedstrijd op hole 18 met als winnaar het team van de “Tzatziki’s”! Een geweldige prestatie van de teamleden: Karin Jobse, Marjolein van der Kruis, Dolly Veldman, Jan Karel Jobse, Stephan Oost, Stephan Langedijk en Theo Lankhorst.

De andere winnaars:
De strijd om de derde plaats is beslist in het voordeel van “La Bella Vita” na winst op het team van “Los Chivitos”.
En last but not least: de winnares van de strokeplay wedstrijd: Nelly Fransen met een netto score van 78.
Alle winnaars van harte gefeliciteerd!!

Er volgt een uitgebreid dankwoord van Jan Karel Jobse namens het winnende team. Dank aan de tegenstanders want zonder hen kun je immers niet winnen; trots is hij op zijn teamgenoten en het land dat ze vertegenwoordigen (met verwijzing naar de Acropolis), dank aan de baaneigenaren en de keuken van het Woold en zeker ook het organiserende WECO-team.

We genieten inderdaad allen van het heerlijke gerecht naar het recept van de beste poule-winnaar (Tzatziki’s uit Griekenland). Een heerlijke souvlaki met natuurlijk tzatziki!!

Daarna is er een dankwoord van Frans Renette aan alle deelnemers van deze eerste jaargang.
Het was een succes en iedereen heeft er z.i. volop van genoten. 

Inderdaad, een geweldig succes.
Graag tot volgend jaar.

Dank aan Gré Peeters, Martien Verdonschot en Frans Renette van het organiserende WECO team voor het vele werk.
Eline van der Linden: dank voor de foto’s

P.S. De volledige uitslagen kunt u elders op de website bij leden/wedstrijden/Rydercup nog eens nazien.

Pr/Cie
Peter Fransen