Heren 2 kampioen

heren2 300Het is zondag 11 mei, het wekkertje gaat al op tijd. Vandaag gaan we kampioen worden. Snel de badkamer in. Tijdens het tandenpoetsen kijk ik in de spiegel en zie ik een kampioen staan. Heerlijk, normaal win ik nooit wat, maar vandaag ga ik kampioen worden, Ik denk aan mijn tegenstander van vandaag wat zou die nu denken, het wordt vandaag slecht weer, ga ik ook nog eens vet verliezen van het Woold. Moeten we helemaal voor naar Eindhoven rijden. Laat thuis, doorweekt van de regen. Moederdag.

Wij niet, wij denken er heel anders over, wij worden kampioen vandaag, voor ons schijnt de hele dag de zon zelfs tijdens de buien en het onweer schijnt voor ons de zon. Kan niet anders. Geweldig voor het eerste jaar competitie en direct kampioen worden. Zo mooi, competitie golfen.

 

Mijn chauffeur komt voorgereden. Snel neem ik afscheid van het thuisfront. Ik word er nog even aan herinnert dat het vandaag Moederdag is. Moet geen probleem zijn vanavond komen de bloemen. Maak naast de TV vast een plekje vrij voor de bekers en de bloemen.

Ik stap bij René in de wagen, ik zeg; goede morgen kampioentje. Kampioentje? kampioentje? We moeten vandaag nog wel even winnen. Shit shit shit, daar had ik nog helemaal niet aan gedacht. “Nog wel even winnen”.  We gaan toch wel winnen vandaag hè, René? Hij denkt van wel maar het moet nog wel gebeuren. Wat nou “denk van wel moet nog wel even gebeuren”. Mijn dag begon zo goed komt hij aan,”het moet nog wel even gebeuren”. Alsof er iemand met een houten drie in mijn nek slaat.

De zenuwen beginnen nu ineens op te spelen. De ontvangst in Eindhoven is zoals het hoort. Direct balletjes inslaan en starten met de dubbels. Daar halen we 4 punten en 2 voor de tegenstander. “Nog wel even winnen zegt hij”. ‘s Middags de singels, vet gewonnen. Einduitslag 15 -3 voor het Woold.

Dus toch kampioen, heerlijk voelt dat hoewel het natuurlijk nergens over gaat zie je de andere teams heel beteuterd kijken en hadden zij natuurlijk ook graag kampioen geworden.

De bloemen zijn dus binnen. Voor iedereen van ons team een prachtige bos. Bezorgd door onze trouwe supporters. Erg attent ook van het damesteam een keurige stropdas voor ons hele team in onze oranje clubkleur zodat we er tijdens het diner fleurig bij zaten. Een leuke dag, onze kampioensdag.

Namens het Heren 2 team (Jan Karel Jobse, René Bakens, Frank Stals, Leon Verkoelen, Geert Elzinga, Rico Rijsbergen, Toon van de Cruijs en Stephan Oost) enorm bedankt aan iedereen die dit voor ons heeft mogelijk gemaakt.

Met vriendelijke golfgroeten,
Leon Verkoelen