Laden Evenementen

« Alle evenementen

Clubkampioenschappen Matchplay

31 augustus @ 08:00 - 1 september @ 17:00

Matchplay Clubkampioenschappen 2024

De opzet van het clubkampioenschap is na de evaluaties van afgelopen jaar op enkele punten aangepast. Het finaleweekend is op 31 augustus en 1 september.

Dat betekent een groot deel van het golfseizoen de tijd om de wedstrijden te spelen.

De dames spelen hun wedstrijden van rood en de heren van geel. Na de poule wedstrijden spelen categorie 1 bij de dames van blauw en bij de heren van wit.

Het poulesysteem gevolgd door knock out wedstrijden is gebleven. Het poulesysteem gaat  automatisch over in de knock out fase zonder herindeling tussendoor. Uit deze categorie komt de clubkampioen voor heren en dames.

Nieuw in 2024: categorie 2.

De verliezers van de eerste knock out ronde tussen de nummers 1 en 2 van de poules gaan verder in een tweede knock out ronde tegen de nummers 3 (eventueel aangevuld met ingelote nummers 4) voor het matchplay clubkampioenschap categorie 2.

Categorie 2 volgt een zelfde knock out schema als het algemeen clubkampioenschap tot en met een finale op zondagmiddag. De winnaar mag zich “winnaar matchplay 2024 categorie 2” noemen.

De finale wordt enkel gespeeld door de winnaars uit de halve finale. De verliezers uit de halve finale spelen niet meer op zondagmiddag.

De poule-indeling zal wederom geschieden middels gewogen loting. In de eerste ronde worden de laagste handicappers (evenveel als het aantal poules) middels loting verdeeld over de poules. Vervolgens de laagste handicappers van de overblijvende groep en dit herhalend tot iedereen is ingedeeld. Voor de poule-indeling zal gewerkt worden met de WHS handicap van 01-03-2024. Indien het aantal aanmeldingen daar aanleiding toe geeft zullen de poules op gepaste wijze worden aangepast om aan de doelstellingen van meerdere wedstrijden te kunnen blijven voldoen. Bij méér dan 80 inschrijvingen zullen de hoogste handicappers eerst een afvalwedstrijd spelen voor een plaats in de poules. De loting is live bij te wonen op vrijdag 1 maart om 19:30 uur in het clubhuis.

Het volledige wedstrijdreglement voor de matchplay is hier te vinden.

De commissie Matchplay.

Gegevens

Begin:
31 augustus @ 08:00
Einde:
1 september @ 17:00
Evenement Categorie:

Gegevens

Begin:
31 augustus @ 08:00
Einde:
1 september @ 17:00
Evenement Categorie: