Nieuw baanrecord dames tijdens NGF wedstrijd

Judith van der Voort: Rondje 68Zaterdag vond op het Woold de eerste officiële NGF-wedstrijd plaats. Het was de Finale Jeugdtour voor Meisjes.  Er komt bij zo’n officiële wedstrijd heel wat kijken. Een kleine 50 vrijwilligers van Het Woold zorgden er samen met de greenkeepers en het horeca-personeel voor dat het een geslaagde wedstrijd werd.

De baan lag er fantastisch bij. Daar waar nodig trotseerden de fore-caddies de regen. En de deelneemsters speelden golf op een manier zoals die nog nooit vertoond was op onze baan.

Neem Sophie Teerink, die in de klasse tot 12 jaar vanaf de oranje tees een rondje 82 en 84 liet noteren. Of Judith van der Voort (16) die het oude baanrecord voor dames vanaf de rode tees van 80 slagen verpulverde en een rondje van 68 slagen liet noteren, gevolgd door een iets mindere ronde van 73. Noëlle Beijer, liep een rondje 73 en 72, Romy Meekers liep tweemaal een rondje 74.

Namens de vertegenwoordigers van de NGF en het bestuur van GV Het Woold dank aan al diegenen die hebben bijgedragen aan het slagen van deze wedstrijddag.