Eerst hard, dan accuraat… longest en neary-wedstrijd

Hole 1 van de Vier Eijkenbaan zag er donderdagmiddag anders uit dan normaal. Een groep van circa 20 personen op de afslag, overwegend mannen. Een Flightscope achter de afslagplaats en Headpro Rob met een tablet een paar meter verder. Het is de middag van de longest- en neary wedstrijd van de Business Club. Wie slaat het verst en wie is het meest nauwkeurig bij de approach?

bclongest 300Er wordt afgeslagen, hard. Vaak meer hard dan accuraat, maar dat heeft niet. De flightscope registreert feilloos de carry van de ballen en de richting. Nou ja, als die tenminste binnen de range viel. En dat was niet altijd het geval. De heren slaan om beurten af. Daarna verplaatst de groep zich naar de rode teebox en zijn de dames aan de beurt. Rob coördineert en registreert. 

De fase ‘hard en rechtdoor zit er nu op. De groep verplaatst zich verder op hole 1 en verzamelt de ballen die eerder zijn weggeslagen. De flightscope wordt op 102 meter van de vag geplaatst. Een witte tas dient als markeerpunt voor een afstand van precies 100 meter naar de vlag. Het credo wordt verandert nu van hard naar accuraat. Het gaat om de neary. De deelnemers slaan om beurten. Ook hier registreert de flighscope feilloos de balvlucht en afstand. 

De wedstrijd zit erop Rob maakt de uitslagen bekend. Bij de heren sloeg Ben Buiting het verst. Peet Mertens was het meest accuraat. Bij de dames was Lenny Hoeks degene die het verst sloeg en die de neary won. Iedereen gefeliciteerd!