Een zonnige Efteling golfdag met gevolgen.

openingEftelingAls je een vakantie hebt gehad met veel pech, slecht weer, files en ander ongemak, kun je familie en kennissen eindeloos amuseren met jouw enerverende belevenissen. Als je echter met prachtig weer, in een uitstekend hotel in een prachtig land vakantie hebt gevierd ben je zo klaar.

Wij waren met 64 enthousiaste golfers op vrijdag 10 juni op het Efteling Golfpark neergestreken en konden met ons kopje koffie rechtstreeks naar het terras. Prachtig weer en dat de hele golfdag. Wanneer maakten wij dat de laatste tijd mee? Telkens kwam er wel een vet onweer, maar nu niet. Doordat de hele baan was vrijgehouden konden wij starten op hole 1 en hole 10. Binnen een uur was iedereen onderweg. De baan en de greens lagen er prima bij, wat wil je nog meer?

Zoals al eens eerder opgemerkt: elke maandagcompetitie, elke wedstrijd op het Woold, bijna elk uitstapje, de verhouding mannen/vrouwen is altijd 2/1. Dubbel zoveel mannen als vrouwen. Behalve als de naam Efteling in de uitnodiging staat. Dan is de verhouding zowat  fifty/fifty. Het zal wel aan de magische klank en bepaalde jeugdherinneringen liggen. Het wordt er wel gezelliger van in de vierpersoonsflights.
Mooi weer, lekker genieten, slecht scoren, het gebeurt allemaal. Rond lunchtijd kwam de keukenchef in eigen persoon met de baancatering, een vers worstenbroodje. Water konden we op diverse punten in de baan tappen.
Bij binnenkomst zat Jan Derks onder de parasol klaar om alle kaarten te controleren en het klassement samen te stellen. Daarna werd overgeschakeld op grote elegante glazen witbier.
Om kwart voor vijf haalden we de dagschotel, bestaande uit Indische  sate met groenten en kroepoek, vergezeld van puntzakken met frietjes en de onmisbare majonaise.
Dan de prijsuitreiking, met dit keer vanwege de goede opkomst, champagne met een greenfee van de baan voor de kampioenen. Enfin, de klassementen staan hieronder.

Uw organisator werd daarbij verrast met een aardig opgehaald bedrag voor de moeite van het organiseren. Thuisgekomen werd dit door zoon Dirk onmiddellijk vertaald. In no time had hij op internet twee kaartjes voor Pinkpop te pakken. Zo konden vader en zoon zondagmiddag naar Landgraaf. Daar hebben we met 70.000 liefhebbers genoten van een hele goede Lionel Richie. Daarna gebaald van een fikse stortbui, gelukkig wel gehuld in een daar gekochte poncho, en daarna genoten van ons beider idool Paul Mc Cartney. We stonden goed, konden onze vierkante meter en uitzicht aardig verdedigen en zongen bijna alle hits mee. Daarna reden we via Brunssum over Duits gebied richting Koningsbos naar huis. Geen file gezien!
Gulle golfers, we hebben erg van de onverwachte gave genoten! Nogmaals bedankt.

Dan de resultaten:
De neary bij de heren was voor Ton van Geffen.
De neary bij de dames was voor Bernadette Raymakers.
De longest drive bij de heren was voor Patrick van Rulo.
De longest drive bij de dames was voor Ann Kampen.

Het klassement bij de dames:
1. Maja Thielen met 33 punten,
2. Ellie van Doorn met 32 punten,
3. Ann Kampen met 31 punten.

Het klassement bij de heren:
1. Piet Dekkers met 45 punten,
2. Bert Lases met 37 punten,
3. Frans Sijben met 37 punten.

Tenslotte verraste de leiding van het Efteling Golfpark iedere golfer met een voucher waarop men bij een volgende bezoek 50 % korting op de geldende greenfee krijgt. Wij zijn graag geziene gasten…