Een ooievaar op nest achter hole 13

ooievaar001De laatste week vanaf donderdag is er op en rond de golfbaan een paar keer een ooievaar gesignaleerd.Zondagmiddag ( 6 april 2014) is er zelfs een ooievaar op het nest achter hole 13 gezien.

Ik kreeg van Jan van der Loo en Frans van Eijk en enkele golfers die op dat moment aan het lopen waren telefoon , van “hij zit er op’. Ik ben direct na het eerste telefoontje in de auto gestapt, om enkele foto’s te maken, rond de klok van 14.00 uur.

 

Eerst zat hij of zij op de grond onder het nest met een blauwe reiger dicht in de buurt. ( grootste kans dat het een mannetje is, want die komen vaak als eerste op het nest om van daaruit vrouwtjes te roepen met het zgn. klepperen). Daarna vloog hij op het nest en zat zijn verenpak te ordenen, ondanks dat er enkele golfers nabij de green van 13 speelde. 

ooievaar002Na enige tijd kwamen er meer blauwe reigers, tenminste vier en toen vloog hij van het nest richting de visvijver. Ik heb hem toen niet meer gezien.

Ik hoop dat ie blijft en een vrouwtje zo gek weet te krijgen dat ze jongen krijgen. Mogelijk dat het aantal jeugdleden dan ook toeneemt volgens deskundige.

Belangrijk: is wel dat hij of hij en zij met rust gelaten worden.

Voor meer info lees op onderstaande sites
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ooievaar
http://www.vogelbescherming.nl/vogels

Ad Verhoeven,
lid baancommissie Het Woold