Een natte start van de competitie

A-GolfInRain-picNa een winter lang doorgetraind te hebben, popelden de zes spelers van Heren-1 te om zondag hun eerste wedstrijd voor de NGF- Competitie te spelen. 

De weersvoorspellingen voor die dag waren niet al te goed, er zouden buien vallen. Gelukkig is dat niet gebeurd er is namelijk maar één bui gevallen en die begon ‘s morgens om negen uur.

 

Half 10 startte de eerste flight, Ted vormde een team met Marcel, daarna startten Rens en Gertjan, als laatste flight Bram en Maarten. Vanwege het natte weer, was vooraf afgesproken dat de bal geplaatst mocht worden, wat achteraf helemaal niet nodig was geweest, op bijna de gehele baan mocht toch gedropt worden vanwege tijdelijk water. Gelukkig waren de greens vrij droog.

De regen bleef maar vallen, soms bijna niets, maar droog is het naar mijn mening niet geweest. We golfden lekker door, zo meenden we, maar toen alle flights van de foursome binnen kwamen, was het al half  drie. Vijf uur lopen, over dertien kilometer.

Gelukkig hebben onze trainingen nut gehad en hadden we een 5-1 voorsprong. Snel lunchen, en weer van start voor de singles. Na drie uur spelen was de winst al binnen, 11-3 , nu de laatste 2 flights nog, Maarten en Rens. Deze bikkels gingen maar door., Het werd langzaam aan wat donkerder, dat heb je ‘s avonds wel vaker, maar dit keer waren het onweerswolken.

Gelukkig speelden beiden net hun laatste hole. Op weg naar het clubhuis kwam de bliksem toch dicht bij, zo ook de windstoten en de hagel die samen nog geen minuut later de baan onspeelbaar maakten. Beide partijen werden winnend afgesloten.

En zo kwam de eindstand van deze natte dag op 15-3 in het voordeel van Het Woold.

GJ vd Heuvel.