Een natte rug

bc 1604 1200

Na de vochtige ouverture in maart waren de voorspellingen voor de tweede ronde van de Rabocompetitie van de businessclub gunstig. Toch zong bij aanvang het gerucht rond dat het aan het eind van de middag alsnog wat zou kunnen gaan regenen. 

Blijmoedig en vol optimisme werd de strijd aangevangen. De verwachtingen waren hooggespannen, veel handicaps zouden gaan sneuvelen en scores ver in de 40 punten zouden nodig zijn voor het groene jasje. Dat alles voor aanvang. Wat kunnen dromen toch heerlijk zijn.

De punten rolden binnen zoals verwacht, maar verbeteren van de handicaps bleek uiteindelijk voor alle heren en bijna alle dames een brug te ver. Twee dames lukte het wel. De winnaressen van de dag kwamen voort uit de 9-holes wedstrijd. Derde bij de dames werd Carla Verkeste met 34 punten, tweede Toos van Houts met 40 punten en winnares van het groene jasje Femke van der Horst met maar liefst 42 punten. Toos werd beloond voor deelname aan de businessclub wintertrainingen onder leiding van Rob Mouwen en Femke voor haar trainingen bij het nieuw gevormde dames 2 team voor de NGF competitie.

bc16 04 002 360Bij de heren ging het jasje naar Christian Meulendijks met 36 punten gevolgd door Albert Vink en Luc van Munster met 34 punten (de laatste twee vergaard over 18 holes).

De longhitters van de dag waren Femke van der Horst en Toon van der Weerden en Jan Liebregts wist het balletje dichter bij de vlag te leggen dan alle anderen. De beste bruto scores werden gemaakt door Hellen Felten (101 slagen) en Rinus van Mullekom (84 slagen). Een rondje na afloop langs de deelnemers heeft me geleerd dat bij de volgende Rabocompetitie diverse handicaps écht zullen gaan sneuvelen, waarvan akte.  De volgende wedstrijd zal, zoals reeds gepland, doorgaan op 10 mei, Hemelvaartsdag.

De avond werd zoals gebruikelijk geanimeerd doorgebracht, genietend van heerlijk eten en goed gezelschap. Het bedrijf dat zich mocht presenteren was Fysiotherapie Campanula Asten en geïnterviewd werd uw verslaggever van dienst.

Fysiotherapie Campanula, in 1973 gevestigd in Asten, is sinds 2007 te vinden op het huidige adres aan de Floralaan, in één gebouw met huisartsen, apotheek en een hele reeks andere zorgverleners. Eind jaren ’90 stonden de toenmalige maten Luc van Munster, Dolly Veldman, Rob van der Wielen en ondergetekende voor de keus, door te gaan met zijn vieren en een standaard praktijk te blijven of kiezen voor specialisatie en dus uitbreiding/groei/nieuwbouw. De keus viel op het avontuur en ondanks veel tegenslag in de ontwikkel- en bouwfase werd de nieuwbouw in 2007 gerealiseerd.

De nieuwe praktijk leek voldoende ruimte te bieden voor een lange toekomst. Toekomst laat zich echter moeilijk voorspellen en toen recent het pand van de buren te koop kwam is de behandelcapaciteit met 50% uitgebreid wat gezien de groei van de afgelopen jaren ook wenselijk was. Het team bestaat nu uit 12 fysiotherapeuten en 3 secretaresses en kan alle gevraagde zorg op specialistisch (master-) niveau aanbieden. Uitgangspunt daarbij is zorg te verlenen zoals een therapeut dat zelf als patiënt ook zouden willen op tijden die de patiënt past. Uitgebreide info is te vinden op www.fysiotherapie-asten.nl.

Op 10 mei mag Jos Vlemmix VKV Kunststof Verspaning onder de aandacht brengen van de businessleden. Gasten mogen uitgenodigd worden door Electro Technisch Bedrijf Bos en de AllBidigit Group van Hay Bilsen.

En de natte rug? Die kwam niet van de regen die niet kwam, niet van de verzengede hitte die er niet was, maar van een iets te fors ingezette swing op hole 12, eindigend in een niet stabiele eindpositie te weten een pirouette als bij het ijsdansen met een fraaie volle landing op rug en achterwerk, gestrekt. Volgens Hans van Zetten een 7 voor de moeilijkheidsgraad en voor de uitvoering een dikke 9. Nat van hak tot kruin ☺

Uw verslaggever van dienst,
Theo Lankhorst