Een mooie golfdag met BBQ bij Schloss Moyland in Duitsland.

Je moet er wat voor over hebben. 38 pt is ook niet niks. Gewoon ff uit het water slaan.De opkomst was weer uitstekend. We gingen met 76 liefhebbers naar Golfanlage Moyland International in Bedburg-Hau (d). Met mooi weer, op een na de laatste mooie dag in september. En de hele baan was exclusief voor ons gereserveerd! De baan lag er mooi bij al moet gezegd dat de greens van ons Woold er beter uit zien dan deze Duitse. We startten op alle holes met een gunshot start. Om kwart voor 10 liep iedereen naar de eigen starthole.

Deze baan is wel heel groot, zo’n honderd hectaren. Er waren golfers die met behulp van de stappenteller tot de conclusie kwamen dat ze 14 kilometer hadden gelopen. Tussen hole 7 en 8 was een rustpunt ingelast, waarbij we een kuipje met goulashsoep met brood kregen.

Door de stevige wind werd de vlam onder de pan soms uitgeblazen, met lauwe soep voor de laatkomers. Vanwege de lengte van de baan kwam iedereen na bijna zes uur golfen binnen. De bediening had zichtbaar moeite om de dorstige Peellanders op tijd van drank te voorzien. Om half zes begon de BBQ. Met Wursten, Snitsels, Satë en Specklappen. Zelfs de meest hongerige golfer kon na drie rondjes langs de grill uitrusten. Daarna kwam de prijsuitreiking. We beschikken over een exclusieve opname van de 2e prijswinnaar Geert die duidelijk laat zien dat risico nemen loont. Kijk maar eens aandachtig naar de foto!

 

 • De neary bij de heren was voor Jan van Grotel.
 • De neary bij de dames was voor Annie Waals.
 • De longest drive voor de dames was voor  Anneke Wolters
 • De longest drive voor de heren was voor Thijs Vullings

Het klassement van de dames:

 1. Ellie van Doorn met 42 punten.
 2. Ria van de Port met 40 punten
 3. Dimphy Scheffers met 35 punten.
 4. ex equo – Betsy Liebregts, Ira Naninck en Jose van der Wijst met 34 punten

Het klassement van de heren:

 1. Paul van Houts met 40 punten
 2. Geert Hoefnagels met 38 punten
 3. Frans Sijben met 37 punten (handicap 22,7)
 4. Jos Willekens met 37 punten (24,5)