Een golfdag op het Efteling Golfpark voor tachtig zonaanbidders.

efteling2018 2Voor de zesde of zevende keer gingen we op donderdag 19 juli met, zoals ze dat daar noemen, Groep Welten, naar de Efteling. Dit keer met exact tachtig golfers van de golfclubs Het Woold, de Stippelberg, de Swinkelsche, Haviksoord, Overbrug e.a. Door de directie was al van tevoren toegezegd dat we over de gehele baan mochten beschikken. Dus startten we tegelijk om 10.00 u. op 18 holes. Enkele holes zelfs dubbel bezet. Merkwaardig is het dat het uitstapje naar de Efteling altijd procentueel meer dames trekt dan bijna elk ander gemixt evenement. Kijk maar bij de competitie op maandag. Het is altijd ongeveer 1 op 3, zeg maar tussen de 30 en 33%. Bij de Efteling waren 32 dames, exact 40%, net als andere jaren. Het zal wel aan de naam Efteling liggen.

Die roept bepaalde herinneringen op. Met zulk prachtig zomerweer is het golfspel een aangename bezigheid. Over problemen onderweg is niets vernomen. De baan lag er goed bij en de greens waren snel. Na afloop, zo tussen drie en half vier was iedereen binnen, werd er geborreld op het voor ons gereserveerde terras. En om kwart voor vijf werd de saté met kroepoek, atjar en frietjes met mayo op het terras geserveerd. Wat wil je nog meer. Ja de prijsuitreiking! Hieronder volgen de resultaten. Maar er werden ook twee dames letterlijk in de bloemetjes gezet. Maya Thielen had aangegeven dat ze het assistent-penningmeesterschap graag wilde overdragen. Na jaren van actie achter de Betaaltafel werd ze door Harry bedankt met een boeket bloemen. Ook Els Spinhof, die het penningmeesterschap al veel jaren invult, werd met een bloemetje in de hulde betrokken.

Het volgende uitstapje is al gepland en vindt plaats op woensdag 19 september op Golfpark Moyland International in Bedburg bij Kalkar (D).

 • De neary heren was voor Paul Karsmakers. Bij de dames was dat Marij Jacobs.
 • De longest drive was voor Frank Stals en voor Claudia Smeenk

Het klassement:

 1. Jose van der Wijst met 33 punten
 2. Rika Willekens       met 31 punten
 3. Claudia Smeenk    met 30 punten (Hcp 22)
 4. Truus Kooiman      met 30 punten (28,7)
 5. Marij Jacobs          met 30 punten (34,1)
 1. Frank Stals    met 38 punten (9,4)
 2. Her Knapen   met 38 punten (24,5)
 3. Harry Welten  met 36 punten (19,4)
 4. Frans Coolen met 36 punten (27,9)
 5. Frans Jacobs met 35 punten.