Een geslaagde Open Golfdag

Regen, hagel en onweer. Dat is wat de weersvoorspellers ons in het vooruitzicht stelden voor zondag 24 april. De dag dat op Het Woold de Open Golfdag georganiseerd werd. Tevens de dag dat Heren-2 als gastheer optrad voor de poule-genoten uit de NGF competitie.

En helaas kregen we het wisselvallige weer dat was voorspeld, het was koud. Zon, regen, hagelen en natte sneeuw wisselden elkaar in rap tempo af. En dat hield in dat het grootste gedeelte van het Open Dag programma -met uitzondering van de golfclinics- zich dit jaar afspeelde in clubhuis Volentieri.

frank 300En wat die golfclinics betreft, de kandidaten die waren aangemeld voor een kennismakingsles hebben zich allemaal keurig gemeld en werden door Rob en zijn team –tussen de buien door- bijgespijkerd in de eerste beginselen van het golfen. En dat is mooi…

Tees Raden

Een vast onderdeel van een open dag is het raden van het aantal tees of golfballen in een bokaal. Ook dit jaar liepen de schattingen weer behoorlijk uiteen. Er werden scores genoteerd van 142 tot maar liefst 1111 tees. Er zaten 414 tees in de bokaal. Stijn Vlug zat er met zijn schatting van 415 maar één tee naast en won daarmee een golfclinic met vrienden.

Modeshow

Het bleef de hele middag gezellig druk in clubhuis Volentieri. En toen rond de klok van drieën het startschot werd gegeven voor de jaarlijkse modeshow, verzorgd door de golfshop en louter modellen van Het Woold, was er in heel Volentieri geen vrije stoel meer te vinden.

De nieuwe modecollecties werden door de mannequins met verve geshowd. Jacqueline Manders nam de presentatie voor haar rekening.

efkes anders 1200

En de sfeer zat er weer prima in. Zeker niet in de laatste plaats door de muzikale begeleiding van ‘Efkes Anders’ die er, ondanks de donkere wolken buiten, voor zorgde dat het binnen lang gezellig en druk bleef.

We kijken terug op een geslaagde Open Golfdag. En volgend jaar? Dan is het in ieder geval vast beter weer…

Commissieleden, mannequins, bediening en golfpro’s bedankt!