Een feestelijk jubileum

Golfers Choice Awards

Na twee jaar werken onder ‘uitdagende omstandigheden’ door de corona-pandemie, werd op Het Woold alweer enige maanden uitgekeken naar de jaarlijkse kwaliteitsranglijsten van Leading Courses. 

Omdat het Woold al jarenlang aan kop gaat in twee van de belangrijkste lijsten, die van ‘Meest gastvrije golfbaan’ en ook die van de ‘beste prijs-kwaliteitverhouding’. Maar ook omdat het hier om beoordelingen gaat door ‘echte golfers’. 

Spannend dus. Zouden we voor de tiende keer…?

Dinsdag 15 maart was het zover. In het jaar dat de vereniging haar 12,5 jarig jubileum gaat vieren, weten we dat niet alleen deze doelstelling behaald is, maar ook dat Het Woold inmiddels prominent binnenkomt op een aantal andere ranglijsten.

Er zijn 279 golfbanen in Nederland. Het Woold is voor het tiende jaar op rij door de golfers die ons bezoeken uitgeroepen tot de meest gastvrije golfbaan waar je ook nog eens het meeste waar voor je geld krijgt. 

Morgen beter dan vandaag

Het Woold, eigendom van de families van Eijk en Manders functioneert volgens een aantal eenvoudige regels, zo meldt Jan van Eijk,  één van de initiatiefnemers en eigenaren van Het Woold.

‘Mensen kunnen op heel veel plaatsen in Nederland terecht om te golfen. Als golfers daarbij voor onze banen en arrangementen hebben gekozen, dan gaan wij ervoor zorgen dat ze bij ons een fantastische dag of short-stay beleven op een gastvrije manier en beter dan waar ook. We hebben sowieso het streven om het morgen beter te doen dan vandaag, al is het maar één subtiele verbetering.’

De tweede generatie

Inmiddels voert de tweede generatie van beide families mede de directie. Danique van den Eijnde-van Eijk en Frederique Manders voeren samen met eigenaar van het eerste uur Jan van Eijk de directie van Het Woold. Beiden gepokt en gemazeld in de horeca en in het management van de golfbaan.

Er waren nuanceverschillen sinds Danique en Frederique startten begin 2020, maar de basisregels en manier van werken veranderden niet. 

Team effort

Zij nuanceren hun eigen rol wanneer die ter sprake komt. ‘We snappen best dat het misschien af en toe wennen is, als er nieuw management aantreedt’. ‘Maar in essentie blijft de manier waarop we werkten en blijven werken gelijk. Je haalt die enorme doelstellingen die we onszelf opleggen namelijk alleen als team, nooit als individu.’

‘Iedereen die onderdeel is van Team het Woold weet dat we gaan voor het hoogst haalbare, op de banen, bij de greenkeepers, de faciliteiten de golfopleiding en in de horeca. We willen dat onze gasten en leden zich bij ons thuis, welkom en gewaardeerd voelen.’

Infrastructuur en Oefenfaciliteiten

En daarom worden ook ieder jaar verbeteringen doorgevoerd aan de golfbanen en de oefenfaciliteiten. 

Onlangs opende Rob Mouwen op Het Woold zijn Putting Centre, dat zich qua technische uitrusting tot de allerbeste golfscholen kan rekenen en ervoor zorgt dat ook qua golf faciliteiten het Woold steeds meer te bieden heeft aan recreatieve én professionele golfers.

Samen, samen, samen…

Het gaat erom dat we dingen ‘samen’ doen. Zonder de greenkeepers, het MT, het team van Golfrestaurant Volentieri, de vrijwilligers, de leden en de feedback van onze gasten had Het Woold nooit het punt bereikt waar we nu zijn.  Dank aan iedereen die daaraan zijn of haar bijdrage leverde.

Wat de toekomst brengt

Zijn er nog uitdagingen? Jazeker, we ambiëren een top 10 positie overall in een volgende ranglijst van Leading Courses. Wordt vervolgd…