Een aflevering uit de succesvolle serie: “Golfen met Harry”

 

Na 9 holes mosterdsoepOp woensdag de 16e augustus vroeg uit de veren, want we worden om kwart over 9 in Groesbeek verwacht. Nadat we de vorige keer onverrichter zaken terug naar huis konden vanwege aanhoudende stortbuien, lag “Het rijk van Nijmegen” er vandaag uitnodigend bij. En toen de laatste nevelflarden waren opgetrokken lag niets een geslaagde golfdag meer in de weg. Deze baan ligt in een heuvelachtig terrein, met vele bossages, blinde holes, veel bunkers, en door de heuvels onoverzichtelijke fairways.

En dan hebben we het nog niet gehad over de geonduleerde greens. Een baan dus met vele uitdagingen. ( Heb je genoeg ballen bij je?) In menige flight wordt veel tijd besteed aan het zoeken naar met veel overmoed geslagen ballen. Er wordt gestart op zowel hole 1 van Groesbeek zuid( rood) en hole 1 van oost.(geel). Daar ontstond nog wat misverstand over, doordat de informatie was verwisseld. Maar als er twee flights op de teebox verschenen met dezelfde starttijd, zocht een van de twee zijn heil op de andere hole. Probleem opgelost. Hole 1 op de gele ronde was meteen een uitdagende: over een redelijk formaat vijver. Menige bal verdween onder een verder rimpelloos wateroppervlak.  Na 9 holes was er een terrasje gecreëerd, waar een overheerlijke mosterdsoep met een broodje klaarstond ter versterking van de innerlijke mens. Dat ging erin als…soep.

Verder voor de 2e ronde.

Het weer werd steeds beter en warmer. De omgeving is prachtig. En het gezelschap gezellig, wat wil je nog meer? (iets beter golfen misschien). Na een lange dag ( +/- 6 uur gelopen) komt iedereen weer terug in het clubhuis. Eerst even een drankje en bijbuurten over de mooie, spectaculaire, gemiste en gewenste resultaten en dan een daghap met heerlijke saté, pindasaus en atjar.

Tot slot komt Harry met de uitslagen:

  • Longest:  Dames:  Irene Teijssen       Heren:  Jos v.d. Vorst
  • Neary:     Dames:  Hillie Hage            Heren:  Jan Derks

(door een misverstand stond er 1 registratiebordje, maar Hillie lag wel op de green)         

     

Klassement:

Dames:                               Heren:

  1. Karin Strijbosch (35)      1. Jan Beenker (36)
  2. Inge Dorrepaal   (32)      2. Gertjan v.d. Heuvel (33)
  3. Mirjam Vonken  (27)      3. Aris de Bruin (32)
  4.                                           4  Piet Leenen (32)
  5.                                           5  Gabriel Hage (30)

We konden terugkijken op de geslaagde golfdag. Harry, Herman, Els en Maya bedankt.