Droog golfen in het hart van Brabant met cateraar Herman…

midden brabant 300Na een zorgvuldige planning, met weerkaarten van Meteoconsult.nl, Buienradar.nl, Weer.nl enz. lukte het er een droge dag uit te pikken.

Woensdag 21 oktober waren we met ons Golfuitstapje te gast op golfbaan Midden Brabant en waarachtig, er kwam voor zessen niets naar beneden.

 

Alle flights startten keurig volgens schema en de omstandigheden op deze fraaie baan waren naar behoren. Enkele lage handicappers vonden de greens wat hobbelig, andere commentaren gingen over de herfst en de kleurenpracht van de vele loofbomen en de bloeiende heide op deze golfcourse.

Rond een uur kwamen de golfers een oude bekende tegen. Vergezeld van golfbaaimanager Joep Verheijen bracht de van een rugoperatie herstellende Herman van der Zanden worstenbroodjes met mosterd naar de golfers. Natuurlijk met gezellig gezwets over baan, weer en gezelschap.
Er zat wel een vertraging in de voortgang. Uit de analyse van Herman weten we, wie er in het vervolg wat meer achterin zullen starten.

toilet 002 300Terug in het clubhuis werd er gegniffeld over het herentoilet. Zoals op de foto (van Maurice) te zien is wordt hier gediscrimineerd! Golfers met handicap19 en hoger worden geacht in het rechter urinoir te mikken, terwijl de betere golfers het in het linker porseleinvat mogen…

De prijsuitreiking leverde de volgende resultaten op:

De neary was voor Harrie van Houts.
De longest drive voor Irene Teijssen en voor Piet Dekkers.

Dat de baan best wel moeilijk was blijkt uit het klassement:
1. Maria van der Loo – 33 punten met handicap 29.9
2. Tilly Hendriks – 33 punten met handicap 30.8
3. Lenie Waals – 29 punten met handicap 24.2
Ira Naninck – 29 punten met handicap 29.1

1. Piet Lavrijsen – 32 punten met handicap 13.8
2. Thijs Vullings – 32 punten met handicap 31.2
3. Henk Sprengers – 31 punten.

De avondschotel was keurig verzorgd en er werd nog gezellig nageborreld. Op woensdag 4 november gaat de tweede groep naar Midden Brabant en daar is nog plaats. Mail naar hjfwelten@gmail.nl en wellicht kunt u nog mee!